Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Organizacja Forum » Sprawy dot. Forum » Regulamin albo jego brak

Tagi tematu: albo brak jego regulamin

Zamknięty przez: virus świrus
2010-11-23, 13:57
Regulamin albo jego brak
Autor Wiadomość
Użytkownik
ed
Ranga: Mały troll

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-18, 16:25   Regulamin albo jego brak

Czy na tym forum regulamin jest czy go nie ma?

http://csnemore.pl/tematy...odo-vt10686.htm
voodka zostaje odbanowany, bo jego brat wprowadza mila atmosfere na serwerze, a moze jednak dlatego ze to jakis kumpel H@? Zlamal regulamin nie wrzucajas wszystkich ssow, a za to dziesiatki tematow zostalo zamknietych ze slowem podumowujacym "Ban zostaje". Ale dlatego ze jest osoba znana to ma ulge i jego nic nie obowiazuje. Gdzie regulamin?

http://csnemore.pl/tematy...48,15.htm#58639
Jedr@s dostaje ub, mimo zlamania regulaminu. Wchodzenie na aktywnym banie, wrzucenie screenow po terminie. Dziesiatki osob prosilo o to samo, a nawet nie bylo mowy o zlitowaniu sie. Gdzie regulamin?

http://csnemore.pl/tematy161/ban-vt10730.htm (Dokonczenie tematu http://csnemore.pl/tematy...ighlight=#58507 )
No.1 osoba, ktora trafila na bug AMXBans zostaje nagrodzona zakresem. Za co? Nie rozumiem. "Ten gosciu co go zbanowal Azaris dostal bana 8 lipca na TP. A No.1 zaczal grac dopiero od 11 lipca na BF2. Wiec jakim cudem No.1 gral od 11 lipca, az do teraz jesli mialby bana od Azarisa?" Logiczne myslenie dla J@ sie nie liczy, tylko jak sam napisal "tak jestem j@ i bede przestrzegał tak regulaminu ze hoho po to on jest zeby go przestrzegac . i nie po to ludzie go pisali zeby olac go ." A co bylo w poprzednich dwoch przypadkach, ktore opisalem? Wlasnie olanie. Gdzie regulamin?

http://csnemore.pl/tematy...10742.htm#58525
Tu, gdzie gracz nie jest nowym, ale znana osoba, zostalo zalatwione to bez najmniejszego problemu. Bez jakichkolwiek pretensji, nerwow, ani niepotrzebnego spamu. Porownujac sobie temat No.1 i HD widac, ze jednak regulamin jest... ale gleboko w dupie.

Podalem tylko kilka przykladow z ostatniego czasu, a jest ich zdecydowanie wiecej, patrzac na cala dzialalnosc CsN.pl

Naginany jest dla znajomych i znanych graczy, a nowi, ktorzy byc moze nie mieli stycznosci z takim forum wczesniej, ktorzy sa zoltodziobami jesli chodzi o uzytkowanie takich stron sa tempieni, a zasady dla nich sa przestrzegane bardziej rygorystycznie niz w wojsku.

Stad moja prosba. Albo usuncie regulaminy wszystkie w pizdu, bo i tak na co one sa, jak nawet H@/J@ jej nie przestrzegaja. Albo zacznijcie patrzyc obiektywnie, zgodnie z tym co wymysliliscie. To gra, wirtualne znajomosci, a nie prawdziwe zycie. Kolega was usunie ze znajomych na naszej-klasie, albo facebooku jak mu nie dacie ub? A moze strzeli focha w realu i nie pojdzie z wami na browar. Administracja nie jest juz w wieku szkolnym, nie jestescie dziecmi, a zachowujecie sie tak, jakbysie mieli po 12lat. Stracicie kumpla w zyciu realnym, przez to ze zostal zbanowany? Wiec co z niego za kumpel, jak gniewac sie bedzie za takie gowno.

Spotkalismy sie czesto z tym, ze mowi sie - na FFA jest burdel. Moze i jest, ale ja grajac tam, a gram tam rzadko, jestem zawsze usmeichniety i atmosfera jest na prawde dobra. A ze przy 30 osobach nie zobaczy sie czegos na U@ to normlana sprawa, przy takim spamie. Tak naprawde najwiekszy syf i burdel nie jest na serwerach, tylko tu na forum, gdzie panuje totalna samowolka u najwyzszej wladzy, w kazdym temacie jest mega spam, za co kary sie nie sypia, a jak jest jakis powazny temat to jest szybko zamykany, albo nawet usuwany, bo..? Bo zawsze znajdzie sie jakis wykret, niezaleznie od tego co jest napisane w regulaminie.

Z tego co widze na forum, a siedze na nim dziennie sporo czasu, jedynymi osobami obiektywnie patrzacymi na kazda sprawe, ktore na prawde szanuja i przestrzegaja regulamin to J@ - Zima, Admin - Kooky, Uzytkownik - Koles Git.

Tyle.

Im worse at what I do best.
----------------------------------------
If you ever need anything, please dont hesitate to ask someone else first.

Użytkownik
Jest Bardzo Zle
Ranga: Pokolenie csN

Informacje
Steam::
Jest Bardzo Zle

Nick w Grze:
Jest Bardzo Zle

Ostrzeżeń:
 1010/70/100
 #  Wysłany: 2010-07-18, 17:39   Odp: Regulamin albo jego brak

skoro tak jedziesz regulaminem to juz ci pisze ;] ehh widzę ze następnego wielbiciela mam, który chętnie ze mna sie zamieni ;] pff żałosne. Już nie jeden cwany taki był i zaczął być e-kozak jaki on jest pro mega elo. Zauważ ,że my jesteśmy ludźmi czasami możemy popełnić błędy bo nie jesteśmy maszynami ale jeśli jest regulamin to staramy się go przestrzegać i postąpić tak aby nie zaszkodzić sieci.

ed napisał/a:
http://csnemore.pl/tematy...odo-vt10686.htm
voodka zostaje odbanowany, bo jego brat wprowadza mila atmosfere na serwerze, a moze jednak dlatego ze to jakis kumpel H@? Zlamal regulamin nie wrzucajas wszystkich ssow, a za to dziesiatki tematow zostalo zamknietych ze slowem podumowujacym "Ban zostaje". Ale dlatego ze jest osoba znana to ma ulge i jego nic nie obowiazuje. Gdzie regulamin?

tomek moja picza:*
10:28:54
Hmmm Kamillo możesz mu dać UB
10:29:24
a czemu? jest naprawdę dobrym graczem i często gra i co najważniejsze fajnie utrzymuje atmosfere i pogadany ejst
odnosnie tych wypocin jak dobrze zauważyłeś nemore napisał mi na gadu

kolejna dawka twoich wypocin
ed napisał/a:
http://csnemore.pl/tematy...48,15.htm#58639
Jedr@s dostaje ub, mimo zlamania regulaminu. Wchodzenie na aktywnym banie, wrzucenie screenow po terminie. Dziesiatki osob prosilo o to samo, a nawet nie bylo mowy o zlitowaniu sie. Gdzie regulamin?

nie dziesiątki jak piszesz bzdety tylko zauważ ze on dawał ssy jak i mi na pw tak i na forum ;]

http://csnemore.pl/tematy161/ban-vt10730.htm

tu ci chyba jasno napisalem
Cytat:
tak jestem j@ i bede przestrzegał tak regulaminu ze hoho po to on jest zeby go przestrzegac . i nie po to ludzie go pisali zeby olac go .

t/c

http://www.csnemore.pl/am....php?bhid=28453
Kod:
Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować

czemu został zdjęty nie mam pojęcia , ale chętnie się dowiem co mi marycha powie na ten temat

Cytat:
Naginany jest dla znajomych i znanych graczy, a nowi, ktorzy byc moze nie mieli stycznosci z takim forum wczesniej, ktorzy sa zoltodziobami jesli chodzi o uzytkowanie takich stron sa tempieni, a zasady dla nich sa przestrzegane bardziej rygorystycznie niz w wojsku.

Stad moja prosba. Albo usuncie regulaminy wszystkie w pizdu, bo i tak na co one sa, jak nawet H@/J@ jej nie przestrzegaja. Albo zacznijcie patrzyc obiektywnie, zgodnie z tym co wymysliliscie. To gra, wirtualne znajomosci, a nie prawdziwe zycie. Kolega was usunie ze znajomych na naszej-klasie, albo facebooku jak mu nie dacie ub? A moze strzeli focha w realu i nie pojdzie z wami na browar. Administracja nie jest juz w wieku szkolnym, nie jestescie dziecmi, a zachowujecie sie tak, jakbysie mieli po 12lat. Stracicie kumpla w zyciu realnym, przez to ze zostal zbanowany? Wiec co z niego za kumpel, jak gniewac sie bedzie za takie gowno.

no możesz usunąć z fl ;) twoja wola . każdy tutaj sie kieruje dobrem sieci a nie twoimi tekstami beee fu gu . spójrz na siebie ? mam ci wymieniać co złego zrobiłeś ;> przypieprzasz sie o to ze regulamin ktoś naciągnął o to ze ja dalem ub o to ze nemore kazal ub o wszystko ty mistrzu pierw go przeczytaj potem zaczniemy dyskutować[/code]

Bez Cenzury - Nie ide sam

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-18, 17:54   Odp: Regulamin albo jego brak

Nie chce byc na twojej posadzie. Jesli nie pamietasz, to pisalem w temacie o twoim zawieszeniu, zeby bylo ono zdjete, bo wiedzialem, ze odwalasz kawal roboty dla forum i serwerow, czego osobiscie ci nie zazdroszcze. Ale mialem mozliwosc byc Moderatorem, a kto wie, moze i J@ tego forum, ok. 10 miesiecy temu. Propozycja od Nemora - odrzucona przeze mnie. I czy ja mowie, ze jestem pro mega elo? Nie rozrozniasz krytyki od wychwalania sie?

Jestesmy ludzmi, kazdy popelnia bledy. Normalna sprawa. Ale jesli masz napisany regulamin, gdzie sam czesto przypominasz w swoich wypowiedziach, ze bedziesz go przestrzegal, to z jakiej racji dales ub Jedr@sowi, ktory wchodzil na aktywnym banie?

Jest Bardzo Zle napisał/a:
tomek moja picza:*
10:28:54
Hmmm Kamillo możesz mu dać UB
10:29:24
a czemu? jest naprawdę dobrym graczem i często gra i co najważniejsze fajnie utrzymuje atmosfere i pogadany ejst
odnosnie tych wypocin jak dobrze zauważyłeś napisał mi na gadu

Tak, napisal ci na gadu. Bo kolega, to dajcie mu ub. A gdyby byla to osoba pierwszy raz grajaca na serwerze, nie byloby nawet mowy o odbanowaniu. Ale gdzie? Jak tak mozna? Kolesiostwo wazniejsze jest dla nemora nie?

nie dziesiątki jak piszesz bzdety tylko zauważ ze on dawał ssy jak i mi na pw tak i na forum ;]

Nie dziasiatki? Poszukac ci mam tematow, w ktorych wchodzily osoby na aktywnym banie i temat od razu zostal zamykany i nie bylo ub? Jesli chcesz to nie ma sprawy. 10 takich tematow moge ci pokazac.

tu ci chyba jasno napisalem Cytat:
tak jestem j@ i bede przestrzegał tak regulaminu ze hoho po to on jest zeby go przestrzegac . i nie po to ludzie go pisali zeby olac go .

t/c

Przeczytaj moj drugi akapit. Koles nie przestrzega regulaminu, bo wchodzi na aktywnym banie, a za to nie ma mowy, zeby dac ub - ty dajesz.

no możesz usunąć z fl twoja wola . każdy tutaj sie kieruje dobrem sieci a nie twoimi tekstami beee fu gu . spójrz na siebie ? mam ci wymieniać co złego zrobiłeś przypieprzasz sie o to ze regulamin ktoś naciągnął o to ze ja dalem ub o to ze kazal ub o wszystko ty mistrzu pierw go przeczytaj potem zaczniemy dyskutować

Regulamin swietnie znam. I jesli czujesz potrzebe, taka jak ja poczulem, zeby wytknac czyjes bledy to prosze bardzo, ale nie w tym temacie, tylko w zazaleniach na administracje serwera TP, zeby tego tematu nie zasmiecac.

Wykrecaj sie i tlumacz, ale kazdy kto optymistycznie patrzy na to wszystko (Niech kazdy chociaz raz sproboje, a nie kierowac sie kolezenstwem, lub rangami na forum), mysle ze sie ze mna zgodzi, nie z toba.

Użytkownik
Jest Bardzo Zle

Informacje
Jest Bardzo Zle

Nick w Grze:
Jest Bardzo Zle

Ostrzeżeń:
 1010/70/100
 #  Wysłany: 2010-07-18, 18:00   Odp: Regulamin albo jego brak

ed napisał/a:
Przeczytaj moj drugi akapit. Koles nie przestrzega regulaminu, bo wchodzi na aktywnym banie, a za to nie ma mowy, zeby dac ub - ty dajesz.

no możesz usunąć z fl twoja wola . każdy tutaj sie kieruje dobrem sieci a nie twoimi tekstami beee fu gu . spójrz na siebie ? mam ci wymieniać co złego zrobiłeś przypieprzasz sie o to ze regulamin ktoś naciągnął o to ze ja dalem ub o to ze kazal ub o wszystko ty mistrzu pierw go przeczytaj potem zaczniemy dyskutować

Regulamin swietnie znam. I jesli czujesz potrzebe, taka jak ja poczulem, zeby wytknac czyjes bledy to prosze bardzo, ale nie w tym temacie, tylko w zazaleniach na administracje serwera TP, zeby tego tematu nie zasmiecac.

Wykrecaj sie i tlumacz, ale kazdy kto optymistycznie patrzy na to wszystko (Niech kazdy chociaz raz sproboje, a nie kierowac sie kolezenstwem, lub rangami na forum), mysle ze sie ze mna zgodzi, nie z toba.

czy ty jesteś poważny :> w tym momencie?? mam komuś dać bana na zakres? to wtedy całe jego miasto usadowie... to tak jakby twoj sasiad z ktorym grasz na naszej sieci jebal na czyms dostal bana i ty nie mozesz grac ?? '

i tu nie chodzi czy kolega czy nie staramy sie nie popelniac bledu ani nie szkodzic sieci.

i ja się naprawdę tutaj nie wykręcam i ani nikogo nie bronie po prostu weź pod uwagę ze jesteśmy ludźmi :> ? nie jestem maszyna ja non stop jestem steam/gadu/tel

nawet ludzie w nocy do mnie dzwonia kiedy się przekręcam na drugi bok wejdź na serwer... to nie jest śmieszne . regulamin regulaminem ale trzeba tez postępować tak aby nikomu nie zaszkodzić a przede wszystkim sieci

co do posady napisz do nemora ze chciałbyś spróbować swoich sil jako mod

albo napisz tutaj

http://csnemore.pl/propoz...-modow-vf16.htm

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-18, 18:05   Odp: Regulamin albo jego brak

A kto mowi o daniu zakresu czlowieku? Nie wymyslaj sobie historyjek w tej swojej zakochanej w sobie glowce. Moje pytanie brzmialo dlaczego dostal unbana. Zbanowanie calej puli, a pozwolenie na gre osobie lamiacej regulamin. Jesli dla ciebie to to samo to ja juz nie mam sily na dalsza konwersacje z toba.

Poza tym, jakos na pule No.1 zakres potrafiles nalozyc. Zaprzeczasz swoimi slowami to co robisz. Gubisz sie juz w swoich wykretach.

Gdzie wyczytales, ze chcialbym sprobowac swoich sil jako Moderator? Ja nic takiego nie napisalem. Znow cos ci sie ubzduralo.

A to, komu rozdajesz swoj nr tel. to mnie nie interesuje. Wiazesz zycie prywatne z wirtualnym to twoja sprawa. Dla mnie mozesz nie spac cala noc, mozesz byc cpunem, albo ksiedzem. Obojetne mi jest to. Ale tutaj jako J@ powinienes cos reprezentowac, a nie dbac tylko o swoje ja.

regulamin regulaminem ale trzeba tez postępować tak aby nikomu nie zaszkodzić a przede wszystkim sieci

Na pewno lamiac regulamin, wszycy pomozemy sieci.

Użytkownik
Jest Bardzo Zle

Informacje
Jest Bardzo Zle

Nick w Grze:
Jest Bardzo Zle

Ostrzeżeń:
 1010/70/100
 #  Wysłany: 2010-07-18, 18:11   Odp: Regulamin albo jego brak

ta dalem mu zakres rcon addip 999 xx.xx

wez pod uwage ze 999 nie jest perm. bo nie mogę banować całej sieci.
ed napisał/a:
A kto mowi o daniu zakresu czlowieku? Nie wymyslaj sobie historyjek w tej swojej zakochanej w sobie glowce. Moje pytanie brzmialo dlaczego dostal unbana. Zbanowanie calej puli, a pozwolenie na gre osobie lamiacej regulamin. Jesli dla ciebie to to samo to ja juz nie mam sily na dalsza konwersacje z toba.

twoje wypociny są błache . I wszelkie twoje aluzje ze to i to ci sie nie podoba napisz do nemora on ci wyjasni co i jak. ja robie to co musze i tyle z mojej strony

i co ty pierdolisz ze ja dbam o swoje ja ?? ja robie tak aby nikt nie byl pokrzywdzony a to ze ty widzisz w innej perspektywie to juz twoja brocha.

ps czytanie ze zrozumieniem ... napisalem "co do posady napisz do nemora ze chciałbyś spróbować swoich sil jako mod " podkreslam ! CHCIALBYS !

a co do rozdawania numeru to juz moja sprawa kto ma .

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-18, 18:16   Odp: Regulamin albo jego brak

Nie napisze do niego, bo go nie ma. Ty masz z nim kontakt gg, nie ja.
Forum jest od tego, zeby wyrazac swoje zdanie, a nie PW/GG. Po co mam odgadywac za plecami, jak moge wprost powiedziec co mi sie nie podoba.

Niechcialbym. Czytanie ze zrozumieniem to twoja mocna strona :)

Patrze obiektywnie. Przynajmniej sie staram w taki sposob wszystko oceniac. Jesli to slowo jest dla ciebie obce, to stanowisko tez chyba nie jest odpowiednie.

Twoja sprawa, komu dajesz swoj nr, wiec na cholere tu o tym wspomiales?

Użytkownik
Jest Bardzo Zle

Informacje
Jest Bardzo Zle

Nick w Grze:
Jest Bardzo Zle

Ostrzeżeń:
 1010/70/100
 #  Wysłany: 2010-07-18, 18:21   Odp: Regulamin albo jego brak

od tego jest ten dział ? Uwagi oraz propozycje co do Forum

mnie naprawdę cieszy ze ci się coś nie podoba . Może będą w przyszłości jakieś zmiany wprowadzone

nemora nie ma bo jest w górach to raz . co do kontaktu to kontakt bardziej prywatny i często gadamy o sieci i o zmianach . wiec jeśli widzisz coś nie tak to kawa na ławę i będziemy dyskutować

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-18, 18:34   Odp: Regulamin albo jego brak

To zeby nie odbiegac od tematu juz. Odpowiedz na dwa moje pytania, dwoma krotkimi zdaniami.

voodka dostal ub, bo wg nemora jego brat, czyli hrb, wprowadza mila atmosfere na serwerze. Inaczej mowiac lubi go. Zostal odbanowany dzieki kolesiostwie i temu faktu (faktowi?) nie da sie zaprzeczyc.

1. Dlaczego sprawa z bugiem AMXBans, ktory spotkal No.1 nie zostal zalatwiony tak jak Hello And Die? Zamiast pomoc chlopakowi, jeszcze zostal udupiony.

2. Dlaczego ub dostal Jedr@s, ktory zlamal regulamin wchodzac na aktywnym banie? Screeny mnie nie interesuja w tym momencie i nikogo nie powinny. Nawet jesli sa one czyste to gra na aktywnym banie - brak ub.

Użytkownik
Koki1oki
Ranga: Przyjaciel

Informacje
Koki1oki

Nick w Grze:
Umyj lapki jak ze mna grasz

#  Wysłany: 2010-07-19, 08:23   Odp: Regulamin albo jego brak

ed napisał/a:
http://csnemore.pl/tematy...10742.htm#58525
Tu, gdzie gracz nie jest nowym, ale znana osoba, zostalo zalatwione to bez najmniejszego problemu. Bez jakichkolwiek pretensji, nerwow, ani niepotrzebnego spamu. Porownujac sobie temat No.1 i HD widac, ze jednak regulamin jest... ale gleboko w dupie.

Znam Pana HD od pewnego czasu i nawet z nim rozmawiałem odnośnie nie możności wejścia na serwer. Odrazu obaczyłem co jest grane. Mimo kolejnych prób wchodzenia na serwer nie mógł wbić. Czyżby ban od Ciurka z tamtego roku nagle się aktywował. Nie wiem czy wiesz, ale są pewne problemy z AMX-em. Bany które już dawno powinny wygasnąć są nadal aktywne. Jeśli Ci to przeszkadza mogę przywrócić bana z tamtego czasu i niech nemore to zrobi. Ale jak wiesz to chwilowo go nie ma. Tyle z mojej skromnej strony. Pozdrawiam.

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-19, 11:10   Odp: Regulamin albo jego brak

koki1oki wiem. Doskonale wiem, ze sa problemy z AMXBans. I nie mowie, ze ty cos zrobiles w temacie z H&D. Wrecz przeciwnie, tam sprawa zostala zalatwiona szybko i bez zadnych incydentow. Bardzo pozytywnie.
Tylko za cholere nie moge pojac dlaczego No.1 nie zostal potraktowany przez JBZ tak samo jak HD przez ciebie. Zamiast chlopakowi pomoc rozwiazac problem, ktory nie byl z jego winy, tylko przez bug AMXBans, to zostal nagrodzony zakresem. Za co? Jesli chlopak nigdy nie dostal bana nawet za ping na zadnym z naszych serwerow. Za to ze nie mial pojecia co to blad AMXBans? Kazdemu sie to moglo zdarzyc. Lub po prostu trafil na zbanowane IP, bo ilosc jest wyczerpalna. Mega zbieg okolicznosci, ale sie zdarza.

Czekam dalej na szczere odpowiedzi od JBZ na moje dwa pytania.

Użytkownik
Koki1oki
Ranga: Przyjaciel

Informacje
Koki1oki

Nick w Grze:
Umyj lapki jak ze mna grasz

#  Wysłany: 2010-07-19, 12:29   Odp: Regulamin albo jego brak

No faktycznie masz trochę racji. Ale zważ na to że jest 3 (aktywnych non-stop) uprawnionych ludzi na forum którzy odpowiadają za porządek i stąd takie rozbieżności między decyzjami. Z racjonalnego punktu widzenia dobrze, że taki temat ujrzał światło dzienne, ponieważ w regulaminie moim zdaniem brakuje wielu rzeczy.

Użytkownik
Hello And Die
Ranga: Admin DD2

Informacje
kalwi14

Nick w Grze:
HD

#  Wysłany: 2010-07-19, 13:00   Odp: Regulamin albo jego brak

Tak przyznam, ze Kok1oki gadal ze mna na temat mojego bana i gdy mowil zebym probowal non stop wejsc na server to mu mowilem, ze sie dalej nie da wejsc, i potem juz sprawdzil w amxbans, i zdjal mi tego bana oraz chcialbym mu za to podziekowac dzieki Kok1oki.
A to ze amxbans napotyka bledy nie moja wina.

Użytkownik
ed

Informacje

#  Wysłany: 2010-07-19, 13:54   Odp: Regulamin albo jego brak

Tak, sa trzy osoby odpowiedzialne za to wszystko, ale regulamin jest jeden i dotyczy on wszystkie te osoby. Moze i ma braki i moze trzeba go uzupelnic, ale to nie powod do tego, zeby go lamac, tymbardziej przez osoby z najwyzszej polki tego forum.

Użytkownik
Jest Bardzo Zle

Informacje
Jest Bardzo Zle

Nick w Grze:
Jest Bardzo Zle

Ostrzeżeń:
 1010/70/100
 #  Wysłany: 2010-07-20, 06:05   Odp: Regulamin albo jego brak

ed napisał/a:
Tak, sa trzy osoby odpowiedzialne za to wszystko, ale regulamin jest jeden i dotyczy on wszystkie te osoby. Moze i ma braki i moze trzeba go uzupelnic, ale to nie powod do tego, zeby go lamac, tymbardziej przez osoby z najwyzszej polki tego forum.

szukasz igły w stogu siana tak ci powiem , ale ok . napisalem do nemora zeby odpisal tobie tutaj dlaczego dal ub

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi