Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Organizacja Forum » Sprawy dot. Forum » [Propozycja] Urlopy

Tagi tematu: propozycja urlopy

Zamknięty przez: ghosthanys
2011-06-27, 09:19
[Propozycja] Urlopy
Autor Wiadomość
Użytkownik
siulamy siulamy
Ranga: Troll

Informacje

Ostrzeżeń:
 66/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-21, 20:06   [Propozycja] Urlopy

Od półtora roku istnieje taki dział jak urlopy. Cała formuła z urlopami od początku działała źle. Więc przez to proponuje:
1 zrobić pod forum (urlopy i do nich archiwum), gdzie przestarzałe będą tam lądować.
2 Grupę Urlopowicze dać w hierarchii jako wyższą niż opiekunowie i admini, po to by widzieć kto obecnie należy do tej grupy. Grupa jest, admini na urlopie są, a grupa pusta.
3 Na czas urlopu przywileje zabrać, bo albo się jest albo nie ma. Po co admin który napisze sobie, że jest na urlopie, gra dalej, ale on nie ma obowiązków, bo urlop.
4 Napisany przez osobę, odpowiedz ze strony administracja i przydzielenie go do grupy, temat się kisi otwarty do czasu powrotu i napisaniu, że dana osoba wróciła. Zamykamy i do archiwum.

Tylko mnie nie pobijcie

EDIT

Żeby skorup i nemore lenie nie mieli roboty za dużo, można zmienić moderatora tej grupy i dać to w obowiązki jednego z modów.

Użytkownik
kabanos.
Ranga: Przyjaciel

Informacje
Steam::
fanmu

Ostrzeżeń:
 20/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-21, 20:22   Odp: [Propozycja] Urlopy

po to sie pisze "do kiedy" zeby kazdy wiedzial, nie ma z tym problemu przeciez , wiekszy problem bedzie jak taki skorup bedzie musial co chwile odbierac przywileje i dawac do grupy urlopowiczow i jak wroca z urlopu to im znowu dawac.

Mysle ze obecna sytuacja za kolorowa nie jest ale obecnie urlopy nie sprawiaja az tak duzego problemu zeby to zmieniac.

Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2011-03-21, 21:39   Odp: [Propozycja] Urlopy

Była ranga Urlopowicz ale nie było komu tego moderować, a mi cieżko był z czasem. Jak dla mnie dobrym to było rozwiązaniem
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
siulamy siulamy
Ranga: Troll

Informacje

Ostrzeżeń:
 66/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-22, 06:29   Odp: [Propozycja] Urlopy

kabanos. napisał/a:
skorup bedzie musial co chwile odbierac przywileje i dawac do grupy urlopowiczow i jak wroca z urlopu to im znowu dawac.

To jest tylko średnik, po za tym nie musi być to wprowadzone
nemore napisał/a:
Była ranga Urlopowicz ale nie było komu tego moderować, a mi ciężko był z czasem.
.
Jak się nikt nie zgłosi do tego ja mogę dodawać i usuwać, to jest raz na ruski rok.

kabanos. napisał/a:
po to sie pisze "do kiedy" zeby kazdy wiedzial

Jak większość pisze bliżej nie określony czas, bo nikt nie wie kiedy się skończą problemy z netem. Przykład jeszcze Gudka, który ma urlop do Kwiecień/Maj równie dobrze może się pojawić 1 Kwietnia lub 31 Maja.

Użytkownik
KruQ
Ranga: Przyjaciel

Informacje
Nick w Grze:
KruQ

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-22, 20:19   Odp: [Propozycja] Urlopy

@3:
Wg mnie jest dobrze tak jak jest. Nie wiem w czym Ci to przeszkadza że admin który jest na urlopie z jakiegoś tam powodu ma zachowane prawa, ile będzie mógł/chciał z powodu problemów to zawsze coś pomoże, na pewno nie przeszkodzi. Może od razu sprawdzajmy każdy urlop, czy podany powód jest prawdziwy czy nie, wymagajmy dowodu, np. jeżeli ktoś ma wyjazd to nie wiem, ma wstawiać zdjęcia z niego itd...

Myślę że jesteśmy poważni i nie traktujmy się jak dzieci, chyba nie ma takich kretynów wśród nas, że ucieka co chwilę na urlop bo sobie nie radzi z funkcją admina i nie chce mieć obowiązków, a jeżeli ktoś taki będzie to na pewno to zauważymy i osoba straci kompetencje. Ogólnie osobiście nie widzę potrzeby jakiejś ścisłej kontroli nad urlopami adminów. Raczej sami wiecie że zazwyczaj jestem za dokładniejszą kontrolą adminów i pilnowaniem nieróbstwa, olewania obowiązków a następnie wyciągania konsekwencji, ale myślę że akurat tutaj wystarcza taki system jaki mamy.

Ewentualnie tylko może być wstawiona ta ranga urlopowicz, żeby było wiadomo nie tylko dla moderatorów(bo przypuszczam że głównie tylko oni czytają dział urlopy) dlaczego dany admin jest nieaktywny.

Użytkownik
VeROn!
Ranga: Rośnie w siłę

Informacje
VeROn!

Nick w Grze:
Z4wzi3ty!

#  Wysłany: 2011-03-24, 04:30   Odp: [Propozycja] Urlopy

Cytat:
3 Na czas urlopu przywileje zabrać, bo albo się jest albo nie ma. Po co admin który napisze sobie, że jest na urlopie, gra dalej, ale on nie ma obowiązków, bo urlop.
4 Napisany przez osobę, odpowiedz ze strony administracja i przydzielenie go do grupy, temat się kisi otwarty do czasu powrotu i napisaniu, że dana osoba wróciła. Zamykamy i do archiwum.

Zgadzam się, Siulamy duży plus w Twoją strone :) A teraz moje zdanie:

- urlop zaczyna się w momencie napisania prośby (chcesz wziąść za 2 dni napisz temat za 2 dni)
- nie piszemy terminu skończenia urlopu ( wrócisz, napiszesz post w tym samym temacie)
- urlop przyjmuje/potwierdza opiekun serwera ( który z moderatowów czy administracji monitoruje czas i prace adminów? :) oprócz opiekuna Kazika^^ )
- na czas urlopu zostają zabrane wszelkie uprawnienia admina ( nie ma walenia w h i wymigiwania się od obowiązków, nie jesteś w tym okresie rozliczany pod żadnym względem z czasu spędzonego na serwerze i aktywności na forum jako admin)
- opiekun ma obowiązek zadbania by dana osoba została umieszczona w grupie urlopowiczów ( zabranie admina) oraz została przywrócona po skończeniu urlopu ( informacje do osób posiadających możliwość ingerowania w to, sytuacje urlopowe nie są często więc chyba to nie problem )
- częste granie urlopowicza na serwerze daje do myślenia iż posada admina jest dla niego uciążliwa ( jest to przykład osoby która nie chce rezygnować ale pracować też nie, tzw admin dla szpanu)
- podania składamy w istniejącym już dziale "Urlopy"
Kod:
Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować

- moderator ma obowiązek zamknięcia tematu gdy tylko opiekun zaakceptuje powrót

PS: Wzór podania o urlop powinien zostać zmieniony na "Regulamin urlopu", w nim powinny zostać zawarte powyższe informacje.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi