Zamknięty przez: Bodex 2011-07-08, 08:07 |
[Propozycja] Nowa ranga |
| Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
polakowsky
Ranga: Wyjadacz
Informacje
Steam::  | napisz pw to dam |
#
Wysłany: 2011-03-14, 18:43 [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
Witam.
Zacznę od tego że najpierw skonsultowałem mój pomysł z jednym z H@ i razem postanowiliśmy że będzie dobrze jak napisze o tym tutaj.
Wstęp:
Dział warez upada...
Czemu
Odpowiedź jest jedna: nie ma osób które mogłyby się tym zająć.
Ale jest rozwiązanie...
Wprowadzić małe zmiany ;p
Chodzi mi o to że na wielu forach można spotkać się z takim działem lecz moderują go osoby upoważnione do tego i które mają na celu utrzymanie działu przy życiu.
Wygląda to tak że na forum powstaje nowa ranga: "Uploader" / "Uplinker" czy jak tam inaczej by to wam odpowiadało. Osoba ta dostaje ewentualnie możliwość edytowanie postów osób które wrzucają wstawki w celu uniknięcia jakichkolwiek zbędnych literówek, błędów ortograficznych czy też wulgaryzmów. Oraz przenoszenie tematu do innych pod działów w celu łatwiejszego szukania.
To jedno rzecz. Myślę że to dobry pomysł.
Lecimy dalej.
Dobrą rzeczą była by wyszukiwarka taka jaka znajduje się w dziale serwerów dotycząca banów. To by nawet zachęciło do łatwego szukania
Moja propozycja co do otrzymania tej rangi (gdyby takowa zaistniała)??
To proste. Osoba która wrzuci np. 50 kompletnych wstawek dostaje rangę. Może to polegać na czymś innym. Na tym że osoba zasłużona i udzielająca się w życiu forum otrzymuje tą rangę, ale to jest inna kwestia.
Dobrym pomysłem też jest wprowadzenie konkursów.
Np. osoba która wrzuci najwięcej wstawek w ciągu tygodnia dostaje slota na kolejny tydzień na wybranym przez siebie serwerze. To byłaby prawdziwa rywalizacja : ) Nie raz spotkałem się z full FFA.
Jako iż to mój własny pomysł i ja o tym piszę proszę o rozpatrzenie mojej prośby o dodanie mnie do takiej grupy jeśli zaistnieje. Prośbę poprzedzam moją aktywnością w dziale Warez przed przerwą.
Do pomysłu wszelkie prawa zastrzeżone
@edit 1
-tematy powinny być otwarte W takim celu aby każdy mógł dodać świeży up, a nie po zamykane jak jest teraz ze starymi. Ktoś wejdzie bo coś znalazł ale upload jest stary i nie pobierze więc wychodzi. A tak to strona zostaje w ulubionych : ) I mamy nowego członka na forum.
-dodanie uploadu do istniejącego tematu nie powinno wliczać się do ilości wrzuconych wstawek, czyli też do ewentualnych konkursów (liczą się tylko własne tematy)
-powinny powstać banerki do upiększenia wrzucanych wstawek (Download), (Opis), (Zdjęcia) Coś fajnego związanego z csnemore.pl |
| Ostatnio zmieniony przez polakowsky 2011-03-14, 18:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Użytkownik
wazniaK
Ranga: Zaczyna Ogarniać
Informacje
|
#
Wysłany: 2011-03-14, 18:48 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
polak a szybkość internetu chyba nie chcesz sterczeć cały dzień na uploadowaniu plików ?:D
Zgadzam się z pomyśłem polaka, ale jest jedno ale. Osoby które uplinkują mają nie brać z innych warezów tych samych linków ;] |
|
 |
Użytkownik
polakowsky
Informacje
#
Wysłany: 2011-03-14, 18:53 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
| No tak ale tego nie unikniesz... Bo niby jak dopilnujesz tego czy ktoś daje swój up ? Większość zapewne na stronach z warezami również wrzucają linki skopiowane już. Ja sam tak robiłem ale dawałem co najmniej z kilku serwerów przy większych plikach. Tego nie da się uniknąć albo przynajmniej nie jest tak łatwo. Myślę że na dobry początek można wklejać linki istniejące. Po otwierać stare tematy i wyszukać nowe świeże up'y aby odświeżyć tematy. Potem zacząć wklejać dopiero nowe wstawki. |
|
|
|
 |
Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'
Informacje
Steam::  | adas1669 |
Nick w Grze: inia<3
Wygrane: 1
Przegrane: 1
#
Wysłany: 2011-03-14, 19:23 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
| spoko, żeby ranga powstała trzeba się udzielać, zakładam że ząłożyleś temat z myślą o sobie, ale ambicja bez wprowadzenia w życie nie ma sensu. Najpierw życie potem nagroda. |
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym. |
|
|
|
 |
Użytkownik
polakowsky
Informacje
#
Wysłany: 2011-03-14, 20:34 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
| Założyłem temat nie tylko z myślą o sobie. Dobro csnemore też się liczy i o to tutaj chodzi. Temat nie tyczy się tylko mnie. |
|
|
|
 |
Użytkownik
milok
Ranga: Admin DD2
Informacje
Nick w Grze: MusicMan
#
Wysłany: 2011-03-14, 20:35 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
| co do tego ze jego up, to zaden problem - wystarczy ze w regulaminei bedzie ze w nazwie archiwa musi byc fraza @csnemore.pl labo CsN i juz bedzie wiadomo:) |
|
|
|
 |
Użytkownik
VeROn!
Ranga: Rośnie w siłę
Informacje
Steam::  | VeROn! |
Nick w Grze: Z4wzi3ty!
|
#
Wysłany: 2011-03-15, 00:42 Odp: [Propozycja] Nowa ranga
|
|
|
| Polakowsky powiem tak: wiele było propozycji, chęci itd ale wiele osób skończyło na pomyśle a potem olało wszystko bo to tylko jakieś życie online hmmm....? Tak więc nie chciałbym znowu widzieć pomysłu bez realizacji i chęci. Chcę zobaczyć, że to dobry pomysł i że się angażujesz. Jeśli to będzie miało pozytywne skutki to zamiast slota dam raz w miesiącu ( czyli co 4 tydzień jak napisałeś) nagrodę w postaci konta steam. |
|
 |
|
|