Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Organizacja Forum » Sprawy dot. Forum » Propozycja do Regulaminu Forum

Tagi tematu: do forum propozycja regulaminu

Zamknięty przez: Kaziu:)
2011-03-22, 20:53
Propozycja do Regulaminu Forum
Autor Wiadomość
Użytkownik
virus świrus
Ranga: Admin DD2

Informacje
Steam::
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-24, 20:29   Propozycja do Regulaminu Forum

Proponuje dopisac do tego regulaminu:
Kod:
Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować

Do II. Pierwsze Kroki 2. Odpowiadając na istniejący już temat należy zwrócić uwagę na następujące czynniki:
Punkt zakazujacy pisanie postow w tematach Skargi/Bany przez uzytkownikow i Adminow ktorzy nie byli nadawca bana (Wyjatek - gdy na screenach ktos zobaczy wh, badz cos podejrzanego).

Dlaczego taka propozycja?
Bo masa ludzi wypowiada sie 'czysto', 'ub', 'brak wzoru', 'czekaj na moda to da ci ub' itd. zasmiecajac temat i niejednokrotnie wszczynajac male awantury zniechecajac przy tym zbanowanego do dalszego kozystania z forum.
Mnie osobiscie drazni jak wchodze w temat, a pod skarga napisane jest kilka identycznych postow...

Wydaje mi sie ze ja i Kazik spedzamy sporo czasu na forum i nadarzamy z kazda skarga, prosba o zbanowanie po ucieczce etc., wiec 'taka pomoc' (Celowo napisana w '...') innych nam nie jest potrzebna.

Użytkownik
Kasztan
Ranga: Mały troll

Informacje
Kasztanosky

Nick w Grze:
Kasztan

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-24, 20:39   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

No w końcu sie ktoś pokusi.z mojej strony wielki plus i jaknajbardziej popieram.
Bo poto jest te 48h na wrzucenie ssow jak i odbanowanie z braku dowodow.
Nie raz mnie taka sytuacja irytowala.

Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2010-11-24, 21:41   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Hmm a co z karami dla osob takich ?
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-24, 21:43   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Za pierwszym razem ostrzezenie, za drugim 10% za offtop?

Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2010-11-24, 22:08   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Hmm... może być. Jutro przypomnij mi żebym zaktualizował regulamin.
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-25, 09:36   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

A wlasnie, do Regulaminu Serwerow nalezy dopisac o zakazie czitowania i uzywania wszelkich programow ulatwiajacych gre (Oprocz rozjasniaczy gamma np. Gamma Adjuster) i ze wiaze sie to z dozywotnim zakazem wstepu na wszystkie serwery sieci CsNemore.pl

Użytkownik
VeROn!
Ranga: Rośnie w siłę

Informacje
VeROn!

Nick w Grze:
Z4wzi3ty!

#  Wysłany: 2010-11-26, 01:06   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Dzisiaj miała miejsce sytuacja gdzie na ts siedziały 2 osoby co było ewidentnie widać. Szybkie podkładanie paki a drugi rozbrajał. Gdy będą ewidentne dowody w rodzaju demka można starać się o ban za oszustwo? Bo to kompletnie psuje grę a komuś ułatwia. Można dodać taki wątek do regulaminu. (?)

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-26, 11:40   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Mysle, ze ta sytuacja ktora napisales mozna podciagnac do 'Celowego Utrudniania gry' (W tym przypadku utrudnianie gry swojej druzynie) oraz 'Niewykonywanie celow mapy' (Pozwolenie na rozbrojenie paki / Pozwolenie na podlozenie bomby przeciwnikowi), co oczywiscie wiaze sie z kara w postaci kicka lub bana.

Użytkownik
Kaziu:)
Ranga: Przyjaciel

Informacje
kaziu541

Nick w Grze:
Piwo, wino, cappuccino.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-11-29, 23:02   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Popieram wszystko co zostało napisane powyżej. A co do postu Verona , to właśnie dzisiaj rozmawiałem z jedną osobą na steam o tym jak dwóch graczy kolegów w nocy "dają sobie fragi" , dają się zabijać specjalnie podkładają pake żeby ct ją rozbroił i dostał pkt. Jestem za zaktualizowaniem dotychczasowego regulaminu.

Hmm wpadłem jeszcze na jedną rzecz , którą myśle, że należało by dopisać do obecnego regulaminu , a mianowicie , reklamy za inne modele ( niedozwolone ) , za reklamy innego serwera , bo jak to ktoś kiedyś pisał 'nie ma nic za darmo' :)

Użytkownik
Heihachiro87
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje
Heihachiro87

Nick w Grze:
Heihachiro87

Ostrzeżeń:
 30/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-16, 18:37   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

witam
otoz nadzialem sie na "DZIURE" regulaminu wyzej opisanego.
i otrzymalem NIESLUSZNIE warny (ponoc pierw upomnienie pozniej warn wedlug regulaminu a ja nie otrzymalem upomnienia)
sytuacja wyglada nastepujaco.
wnosze o "zalatanie" owej "dziury" i mala korekte.
Admini i Moderatorzy powinni sobie ufac i jesli ktorys Admin (niewazne czy ten co dal bana) sciagnal wczesniej ssy i stwierdzil ze czyste daje posta by dac info Moderatorom ze juz sprawdzony i mozna dac UB bedzie to sprawniej funkcjonowac a Mod nie bedzie tracic czasu na ponowne sprawdzanie (wyjatki , watpliwosci przy ssach ale to w poscie danego Admina bedzie post juz wygladal calkiem inaczej niz "ssy czyste mozna ub"- logika, czysta logika). jesli ktos pozniej napisze to samo to mozna uznac to za off topa ale nie gdy ktos pisze pierwszego posta i chce pomoc bo to mija sie z celem.

dziekuje.

Użytkownik
INDA HeadShot
Ranga: Świeżak

Informacje

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-16, 18:44   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Heihachiro87 napisał/a:
Admini i Moderatorzy powinni sobie ufac i jesli ktorys Admin (niewazne czy ten co dal bana) sciagnal wczesniej ssy i stwierdzil ze czyste daje posta by dac info Moderatorom ze juz sprawdzony i mozna dac UB bedzie

Nie zapomnij ze zdarzaja sie przeoczenia. Dlatego kilka osob jak sprawdzi to nawet lepiej. Wprowadzilbym do tego taka zmiane, ze kazdy admin (niezalenie od serwera) moze stwierdzic czy wg niego screeny/demka sa czyste, a tylko zwyklych uzytkownikow traktowac warnami bo czesto w taki sposob nabijaja sobie posty, a nie o taka aktywnosc wszystkim chodzi.

Poza tym, nadal nie ma tego punktu w regulaminie.

Użytkownik
skorupiak

Informacje
SKORUPIAK78

Nick w Grze:
skorupiak78

#  Wysłany: 2011-03-16, 18:49   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

I tu sie mylisz ze jak ktos luknal ss i napisal ze czyste to ja ich nie sprawdzam bo je musze sprawdzic wiec pisanie ssy czyste nie wnosi nic do tematu i dostajesz 10% i malo mnie obchodzi czy jestes adminem czy nie. Jesli widzisz ze gosc ma wh czy cos innego moze masz demko na niego to wtedy pisz tak jak napisal virus. Ja w sumie proponuje zeby dopisac zakaz pisania postow tupu czysto, ub sie nalezy itp. itd. za to od razu 10% i wtedy zrozumiecie ze to nic a nic nam nie pomaga. Co innego jak ktos nie jest pewnny to napisze zeby ktos to jeszcze luknal bo nie jest pewny wtedy oki pisac mozesz ale to jedyna taka sytuacja. Zadko jest tak ze nie ma nikogo z modow czy mnie przy kompie wiec reasumujac za kazdy taki post jest 10% i zapamietajcie sobie to raz na zawsze!

Użytkownik
Heihachiro87
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje
Heihachiro87

Nick w Grze:
Heihachiro87

Ostrzeżeń:
 30/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-16, 18:56   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

niezgadzam sie z Toba Skorupiak. mylisz sie. nei po to ktos sciaga i patrzy zeby "zle stwierdzic" to jest niemozliwe, moze miec wahania wtedy o tym pisze w poscie.
skoro ktos jest "zawsze" to dlaczego temat byl nietkniety od wczorajszego wieczora? dlatego dopiero rano napsialem by ruszyc temat. a w regulaminei jest napisane PIERW UPOMNIENIE pozniej warn. dziekuje.

p.s. zapomnialem dodac ze pomaganie sobie nawzajem, wspolpraca "jest niepotrzebna" dobrze wiedziec.

Użytkownik
skorupiak

Informacje
SKORUPIAK78

Nick w Grze:
skorupiak78

#  Wysłany: 2011-03-16, 19:25   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

Juz nie raz tak bylo ze pisali czysto a tak nie bylo. Wiec nie mow mi ze jestescie nieomylni to po 1. Po drugie nie mam zamiaru tutaj z toba dyskutowac czy mam racje czy nie. Regulamin zmienie i nie bedzie w tym napisane zadne upomnienie. Sciagam ci te 10% zeby bylo zgodnie z regulaminem. Na rozpatrzenie skargi jest 48 h jakbys nie wiedzial i nikt nie bedzie siedzal na forum dzien i noc bo ktos w nocy dostal bana. Pomaganie sobie? W czym pomagasz moderatorom czy H@ piszac ssy czyste? Mozesz sciagnac bana? Nie? Wiec nie pisz i stosuj sie do regulaminu forum ktorego masz przestrzegac. Zaczyna sie robic cos czego nie rozumie albo ja zle to odbieram ale to juz moze pozniej...

Użytkownik
Czarny.
Ranga: Mały troll

Informacje
Nick w Grze:
Czarny

Ostrzeżeń:
 25/70/100
 #  Wysłany: 2011-03-16, 19:28   Odp: Propozycja do Regulaminu Forum

skorupiak napisał/a:
Zadko jest tak ze nie ma nikogo z modow czy mnie przy kompie wiec reasumujac za kazdy taki post jest 10% i zapamietajcie sobie to raz na zawsze!
Równie dobrze gracz zapamięta jeśli napiszesz w jego poście "ten post nic nie wnosi do sprawy, następnym razem dostaniesz 10 %" po co od razu karać :) Druga sprawa. Proszę was administratorzy nie dawajcie od razu graczowi 10% za brak wzoru czy zły dział. Widzicie, że to jest jego 1 post, gość ma prawo nie ogarnąć, że ma napisać wzór lub, że napisał w złym dziale. Dajcie upomnienie/ostrzeżenie a nie od razu 10%. Szczególnie prośbę kieruje do miloka i ghosthanysa :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi