Siemka, mam problem z kompem, a mianowicie podczas uruchomienia jakieś gry np. metin/ czasami cs komputer uruchamia sie ponownie. Nie wiem o co z tym może chodzić, podejrzewam, że pewnie wina wiatraczka, nie schładza kompa i dlatego, dla ochlodzenia uruchamia się ponowanie. Prosze pomóżcie, bo nie moge w csa spokojnie pograć.
#
Wysłany: 2011-10-18, 20:50 Odp: Problem z kompem.
Niby temperatura zawyżona, ale pytanie na czym to.. bo speedfan mierzy w kilku miejscach.
Ja bym ci polecił na początku zrobić doświadczenie jedno.
Odpal kompa rano, albo po dluzszym nie odpalaniu, wejdz w biosa w menu pc healt status i zobacz jaka temperature ma CPU
następtnie restnij kompa, odpal gre jakąś , np metina albo csa i graj aż komp ci się wyłączy, jak ci się wyłączy odpal go jeszcze raz i wejdz w biosa w pc healt status i zobacz jaką wówczas ma temp.
Jak ma powyżej 55 stopni to pasta do wymiany na procesorze, jezeli temperatury są w normie, poleciłbym ci sprawdzić pamięć ram a potem dysk hd Tunem.
Mimo wszystko stawiam że problem leży po stronie temp i procesora.
PS. Zawsze możesz mi do EZ-bitu kompa podrzucić
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.