Zamknięty przez: Bodex 2011-07-08, 09:54 |
nie obiektywny moderator ? |
| Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
kabanos.
Ranga: Przyjaciel
Informacje
Steam::  | fanmu |
|
#
Wysłany: 2011-03-19, 11:13 nie obiektywny moderator ?
|
|
|
| Kod: | | Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować |
Prosze zagladnac w ten temat. W regulaminie jest pkt ze moderator ma byc obiektywny. To dlaczego Kaziu zajmujacy sie ta sprawa ukaral za offtop tylko jedna osobe w tym temacie ? Niżej widac ze kiks napisal kompletnie nie na temat posta a nie zostal za to ukarany, podobnie za brak wzoru o UB nie zostal ukarany sam zalozyciel tematu.
Apropo tych warnow co dal (mojemu bratu, zapewne dlatego sie tak wkurzylem) to pamietam ze obecny moderator "ghostyhanys" zanim dostal ta funkcje w tematach o UB jesli uzytkownik nie mial wzoru zawsze pomagal piszac posta i za to nigdy warna nie dostal.
Mowicie ze bylo mowione aby w tematcie wypowiadal sie mod, H@ , oraz osoba banujaca. Jesli tak jest to jest to dla mnie bezsens totalny bo zwykly uzytkownik rowniez moze pomoc drugiemu mowiac jakie czynnosci powinien wykonac aby jego podanie o Ub bylo skuteczne. |
|
 |
Użytkownik
Heihachiro87
Ranga: Zaczyna Ogarniać
Informacje
Steam::  | Heihachiro87 |
Nick w Grze: Heihachiro87
|
#
Wysłany: 2011-03-19, 12:11 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
porpstu w regulaminie zawsze znajdzie sie jakas niedopracowana luka no i mozna w nia wpasc tak jak mi sie zdazylo jaksi czas temu. mozna by bylo popracowac nad szczegolami zwiazanymi z niektorymi punktami regulaminu i bedzie cacy |
|
 |
Użytkownik
Krecik
Informacje
Steam::  | Krecik |
Nick w Grze: Krecik
#
Wysłany: 2011-03-19, 13:34 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
| zgadzam się! Ja jeśli widzę, że jakiś "knypek" nie napisał wzoru to mu pisze np: "napisz poprawie wzór o unban a ponadto spakuj ssy w wrzuc na darmowy hosting"... Nie rozumiem dlaczego moderatorzy mogą nabijać sobie posty w ten sposób a admini/gracze nie... |
|
 |
Użytkownik
Kaziu:)
Informacje
Steam::  | kaziu541 |
Nick w Grze: Piwo, wino, cappuccino.
|
#
Wysłany: 2011-03-19, 14:06 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
Kabanos , mówisz o mnie a sam lepszy nie jesteś...
Co było ze skargą Magdy ? Brak podania, nie ten dział , ale Ty warnów nie dasz bo jesteś dżentelmen...
Czepiasz się i tyle , już Ci powiedziałem , że z Tobą się dogadać nie mogę , a z Ghostem wręcz przeciwnie, Ty jesteś na urlopie a my sobie we dwóch dajemy ze wszystkim rade... |
|
 |
Użytkownik
Doopa
Ranga: Zaczyna Ogarniać
Informacje
Steam::  | amha338 |
Nick w Grze: Doopa
|
#
Wysłany: 2011-03-19, 14:14 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
Popre tu kabanosa bo wkorwiajace jest to ze nie mozna sie wypowiedziecc (pomoc) w ogladaniu ss jesli nie wiesz to skonsultuj sie z 2 osoba albo cos a tak tylko mod albo h@ moga bic posty
Ale Kabanos twoja wina tez w tym jest widzialem ten temat z Magda i myslalem ze sie oleje (dzentelmen) masz moda to powinienes wiedziec ze kazdy gracz jest rowny ;/ no sory ale tam nie dales warnow wiec po co sie czepiasz Kazika |
|
|
|
 |
Użytkownik
ghosthanys
Ranga: 'Mosh'
Informacje
Steam::  | ghosthanys |
Nick w Grze: ghosthanys
#
Wysłany: 2011-03-19, 14:27 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
| Zgadza się służyłem pomocą( będąc zwykłym userem ) aby autor tematu nie dostał na dzień doby warnów ,nie tylko ja cię uprzedzałem zanim poleciały warny dla autora , przecież mogłeś mi wlepić warny byłeś modem , nie raz mi za to takiego posta usunąłeś ,bo o tym nie wspominasz . A wstawiając się za bratem to okazujesz obiektywizm ,swoich kolegów też nie karzesz czy na forum czy na serwerze . |
|
 |
Użytkownik
kabanos.
Informacje
Steam::  | fanmu |
|
#
Wysłany: 2011-03-19, 14:56 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
widzial ktos zebym dal warny za brak podania ? zdarza sie to bardzo rzadko bo jestem dla nowych uzytkownikow wyrozumialy , sa nowi wiec uwazam ze nie trzeba ich odrazu karac warnami. Mam swoje metody wykonywania moich obowiazkow , nikogo nie potempiam jesli na to nie zasluzy.
Sprawa rozchodzi sie o warny dla moich braci. Napisali oni do nowych uzytkownikow ze bez podania nie ma mowy o ub. Dostali warny o tresci "post nie wnosi nic do tematu" - a na logike patrzac jeden i drugi napisal to co moderator musial by napisac wiec jaka roznica ? gdzie tu offtop ?
Apropo byl kiedys temat ze w temacie wypowiadaja sie tylko MOD,H@, osoba ktora zobaczy cos na ss - fajnie ze byl i wszyscy to zaakceptowali ale nie zostalo to umieszczone w regulaminie wiec jakim cudem nowy uzytkownik ma to wiedziec ? |
|
 |
Użytkownik
virus świrus
Ranga: Admin DD2
Informacje
Steam::  | asdafarian |
Nick w Grze: v.
#
Wysłany: 2011-03-19, 15:07 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
| kabanos. napisał/a: | | Apropo byl kiedys temat ze w temacie wypowiadaja sie tylko MOD,H@, osoba ktora zobaczy cos na ss - fajnie ze byl i wszyscy to zaakceptowali ale nie zostalo to umieszczone w regulaminie wiec jakim cudem nowy uzytkownik ma to wiedziec ? |
Wiec nie mniej pretensji do Kazika, bo on tresci regulaminu nie zmieni
Trzyma sie zasac, bo ten temat potwierdzil H@ i nie mozna Kaziowi nic zarzucic...
Fakt, ze temat moze zostal zle zrozumiany, bo taki jeden post nie zaszkodzi a tylko pomoze bo 'swiezak' szybciej sie dowie co zrobil nie tak w swoim temacie o zniesieniu bana. Chodzilo mi wtedy bardziej o posty takie ze userzy pisza 3-4 razy jeden pod drugim 'ub' albo 'czekaj na moderatora to cie odbanuje' i podobne bezsensowne posty ktore tylko zasmiecaly tematy...
Co do kolesiostwa to akurat ghosthanys trafil w 10 i sam Kabanos o tym dobrze wiesz
Czyli podsumowujac, uszczerbek jest w regulaminie (Chociaz czitowac tez mozna? Bo w regulaminie serwerow nie ma zakazu czyli odwolania powinny byc przyjmowane?) a nie w postepowaniu oskarzonego Moderatora. Ewentualnie mozna sie przyczepic ze pierw powinno byc ostrzezenie, dopiero za drugim/trzecim razem 10% warnow. |
|
 |
Użytkownik
Krecik
Informacje
Steam::  | Krecik |
Nick w Grze: Krecik
#
Wysłany: 2011-03-19, 15:34 Odp: nie obiektywny moderator ?
|
|
|
wiem wiem, że offtop'uje i nie wnosze nic do tematu, ale jeśli zaczniecie się czepiać o takie byle co (bo np: sie kogos nie lubi aa to mu walne warna a tego uwielbiam to dam mu tylko upomnienie) to doprowadzi do złej atmosfery na CSN a tego zarówno nemore jak i pewnie żaden z graczy/adminów nie chce... proponowałbym takie rzeczy ewentualnie wyjaśniać na pw ewentualnie na konferencji na gg np: Kabanos robi sobie konferencję z nemore i Kaziem i wyjaśniają sytuację(wiem wiem, że sam pewnie pisałem pare postów na kogoś). Jeśli to nie przynosci rezultatów wówczas pisze tak owy post na forum! Wiem wiem, ze forum jest po to żeby takie rzeczy wyjaśniać, ale uważam, że takie coś prowadzi do złej atmosfery. A w obecnej chwili CSN zaczyna dalej rozkwitać, teraz polepszy się łącze jak i sprzęt, zmiana IP więc trzeba współpracować żeby doprowadzić "nasz serwer" na sam szczyt |
|
 |
|
|