Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Forumowy Offtop » Offtopic » Informatyka/Komputery » Net w Orange czy Neti?

Tagi tematu: czy net neti orange

Zamknięty przez: virus świrus
2010-12-18, 17:21
Net w Orange czy Neti?
Autor Wiadomość
Użytkownik
virus świrus
Ranga: Admin DD2

Informacje
Steam::
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-09-14, 15:15   Net w Orange czy Neti?

Konczy mi sie umowa na internet z TP i dlatego zastanawiam sie nad Orange Freedom lub Netia. Wszyscy Ci operatorzy dzialaja na tych samych kablach ADSL wiec duzej roznicy miedzy nimi byc nie powinno... Teoretycznie. Wiadomo, ze kable naleza do TP wiec moga oni w jakis sposob ograniczac inne sieci, stad moje pytanie (Nie wazne ceny/promocje/dodatki bo juz mam z kazdej sieci wybrane najlepsze dla mnie) ktory internet chodzilby najlepiej? Czy nie ma zadnej roznicy? Ceny w sumie sa zblizone (Oprocz TP ktore sa o polowe drozsze, co moze zastanawiac, ze jednak inne sieci o tej samej predkosci beda wolniejsze i slabsze). Glownie mi chodzi o porownanie Orange i Neti miedzy soba tylko nie tak jak wczesniej mowilem, ze pod wzgledem cenowym, a pod jakosciowym.

Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2010-09-14, 15:25   Odp: Net w Orange czy Neti?

Netia bierze łącze od Tepsy, Orange bierze łącze od tepsy( współpraca ) poleciłbym ci Netię bo u nich zawsze można ceny wytargować mówiąc że ( konkurencja daje wam dwa razy tyle co o oni za tą cenę ) w dodatku lepsze promocje ma netia. Orage Freedom mi się wydaje że nie działa na symetrycznych łączach obecnie za 50 zł w orange masz 1Mb , targując się z netią za tą cenę wyciągniesz 8 mb ;) (przykład z życia kolegi ) + router wifi za 1zł
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-09-14, 15:40   Odp: Net w Orange czy Neti?

Ja moge miec za 59zl w Neti (3 pierwsze miesiace za 1zł) lub w Orange za 63zł predkosc 6MB (W TP za 2MB jest taka cena chyba). Tyle ze w Orange dostaje jeszcze co miesiac przez okres trwania calej umowy 30zl na telefon komorkowy na konto promocyjne, a router kosztuje 50zł. W Neti za router musialbym zaplacic 150zl (Ale biorac pod uwage te 3 pierwsze miesiace wychodzi to za darmo). Czyli moze te kilka złotych wiecej, ale sporo korzystniej wychodzi Freedom, ale jesli jednak sa roznice w jakosci to jeszcze ciezej bedzie wybrac :)
Tylko zastanawia mnie co miales na mysli mowiac:
n.;** napisał/a:
Orage Freedom mi się wydaje że nie działa na symetrycznych łączach

Czyli, ze zamiast 6MB nieraz bede mial powiedzmy 4MB predkosc? Bo jesli tak to nie problem. Gorzej jesli chodzi ci o to, ze nieraz nie laczy i nie ma polaczenia wcale... I jednak jest tam slowo 'wyjade mi sie' a nie 'jest na pewno'. :) Hm?

Użytkownik
Ej to ja zuzia
Ranga: Kobieta

Informacje

#  Wysłany: 2010-09-15, 05:38   Odp: Net w Orange czy Neti?

Netie osobiście odradzam kolega ma jest nie zadowolony płaci a nie ma internetu praktycznie nie wiem być może u Ciebie by działało lepiej ale u niego wiem że tragedia i że jeden wielki szjas odradzał

Użytkownik
3
Ranga: Mały troll

Informacje
3Colour

Nick w Grze:
3

#  Wysłany: 2010-09-15, 08:56   Odp: Net w Orange czy Neti?

Netie mam już prawie 3 lata za 3 miesiące koniec umowy już do mnie dzwonili z rewelacyjną ofertą przedłużenia umowy czyli 6MB za 59zł! Wyśmiałem ich po prostu mówiąc, że jest to ich standardowa oferta, a ja męczę się z nimi już 3 lata w tym problemów miałem od groma nieraz po miesiąc nie było internetu.. sam nie wiem co robić bo jest to jedyna chyba opcja ze zmiennym IP w tym zasranym rejonie... Orange odpada bo już mnie w ch*ja chcieli robić z telefonami...

Użytkownik
giertych
Ranga: Świeżak

Informacje

Ostrzeżeń:
 736/70/100
 #  Wysłany: 2010-09-15, 09:52   Odp: Net w Orange czy Neti?

ja natomiast mam inne zdanie o neti. mam ja chyba juz z 1,5roku i nie pamietam zadnych powaznych problemow. moze klika razy nie mialem neta z pol dnia albo okazalo sie ze kot wchodzac na parapet zaczepil o kabel i sie odlaczylo ;p :D ktos tam powiedzial ze modem z routerem kosztuje 150zl ale przez pierwsze 3 miesiace placi sie po 1zl hmmm niby wychodzi na 0. ja tam mam ruoter odzielnie i tez nigdy nie bylo problemow na lapku z netem. teraz mam 4mb i place chyba 63zl to tak w miare za jakosc jaka dostaje i pingi jakie mam:D
co do orange brachol ma i zima mowi ze klapa przez neta w cod nie moze normalnie pograc a ma 2mb.

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-09-15, 15:19   Odp: Net w Orange czy Neti?

Dobrze gdyby wypowiedziala sie jakas osoba jeszcze ktora miala do czynienia z netem od Orange, bo raczej na to sie zdecyduje. Od poczatku bardziej za tym bylem niz za Netia, ale zapytas sie i dowiedziec nie zaszkodzi.
Dziekuje tym ktorzy wyzej sie wypowiedzieli ;)

Użytkownik
nemore

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2010-09-15, 15:45   Odp: Net w Orange czy Neti?

Powiem tak, To zależy jaki rejon i jakie tunele mają, ogólnie nie spotkałe się z netem z orange z dobra opinią, 3 mówi ze miał problemy z netem, kilku moich znajomych z połnocno wschodnich rejonów miasta nie miało z tym problemu i im działa bez przeszkód, prawda jest taka jeżeli nie jest kombinowane na skrzynkach rozdzielających neta (mowa od strony dostawcy ) a linki są zespolone dobrze to problemu nie ma ( możliwe że u ciebie 3 na sienkiewicza linie tepsy na którejś parze nie wydalają ) Byłbym za netią, za orange nie mam przekonania miałem wprawdzie modem 3g i był to SZIT bo wiadome orange działa dobrze wdużych miastach nie jak moja wioska . ( stąd też mam EZ-bit )
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
virus świrus

Informacje
asdafarian

Nick w Grze:
v.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2010-09-15, 16:08   Odp: Net w Orange czy Neti?

Zawsze jedni sa za tym a inni za tamtym, a jesli Orange nie chodzi dobrze w duzych miastach pewnie tak samo bedzie z Netia (Ja mieszkam w 30tyś. miescie na polnocy mazowieckiego). Jednak wydaje mi sie w jakis sposob Orange wspolpracuje z TP, a od tego drugiego mialem neta 2 czy 3 lata i nie mialem ani jednej awari czy usterki. Chociaz nie wiem czy blednie nie mysle...
Wsrod swoich znajomych tez dostalem informacje ze na rozwiazanie problemow w Neti czeka sie wieki, podziala troche net a potem znow jakis problem. Internet jest bardzo awaryjny. Malo pozytywnych opini dostalem na temat tego dostawcy internetu. Z drugiej strony jednak martwi mnie, ze wlasnie o Orange niewiele osob sie wypowiada i nie wiadomo czego sie spodziewać. Mimo korzystniejszych warunkow (Bo dzis dostalem kolejne 'bonusy' zwiazane z telefonem, a oplata spadla z 63 na 59zł/msc za 6MB) i tak jeszcze nie jestem zdecydowany...

Użytkownik
nemore

Informacje
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2010-09-16, 08:51   Odp: Net w Orange czy Neti?

Cytat:
Jednak wydaje mi sie w jakis sposob Orange wspolpracuje z TP
bo współpracują, przeca Orange sprzedaje i serwisuje Neostradę ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Wymiana linkami: PGC-Play.pl Najlepsze serwery CS 1.6 n00bs.pl - HolyShit - BlackMesa - hs-serwer.pl - Tracha Blog - Counter-Strike-Arena - cs-serwer - FragArena - Zwieracz - csHax - Darmowe MP3 - Katalog SEO
Serwery Counter Strike Uszatek

FFA - 188.191.200.23:27015

ONLY DD2- 188.191.200.24:27015

BF+DM - --------------------