Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Forumowy Offtop » Offtopic » Pozostałe » Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

Tagi tematu: darmo jak prawie rakiem walczyc za

Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!
Autor Wiadomość
Użytkownik
bartek15krk
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje
Steam::
nie posiadam

Nick w Grze:
[JRG]DiAm0nD[1KrK]

Ostrzeżeń:
 36/70/100
 #  Wysłany: 2011-10-23, 00:13   Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

Witam Serdecznie,
Jak każdy z nas wie, rak to Ciężka choroba z którą bardzo trudno się walczy, ostatnio przeszukując internet znalazłem Ciekawe materiały które pomogą ratować ludzkie życie. Lekarze, ludzie bogaci i inni nie wierzą w to, jednak jest to udokumentowane że kilka małych kroczków może zmienić wasze życie, uzdrowić na około 20 lat.
Nie mogę powiedzieć że to nie działa ponieważ tego nie próbowałem jednak wiemy że są różne odmiany Raka, Rak złośliwy zabije bez względu na to czy masz radioterapię, chemioterapię i bierzesz pigułki.
Ten sposób został sprawdzony przez Fizyka który miał raka trzustki, kilkanaście lat temu wynalazł ten sposób który pomógł wielu ludziom, w Tym polakom.
Oczywiście nie musicie się wypowiadać, ale wiem że pomoże i wam ; ) Bardzo Tani sposób.

Informacje na temat rodzajów raka pobrano z : MediWeb.pl

Rodzaje nowotworów:

Tradycyjna nazwa „nowotwór" używana jest zarówno dla określenia nowotworów niezłośliwych, jak i nowotworów złośliwych, których główną cechą wspólną jest zdolność do „nowotworzenia" tkanki, czyli tworzenia guza nowotworowego. Znajomość obrazu mikroskopowego nowotworu pozwala na jego ścisłe zaszeregowanie, a następnie pozwala na wysuwanie wniosków dotyczących dynamiki, charakterystyki rozrostu czy też wrażliwości na promieniowanie jonizujące i cytostatyki.

Nowotwory dzielimy na:

- niezłośliwe;
- półzłośliwe (o miejscowej złośliwości);
- złośliwe (raki, mięsaki, inne)

Nowotwór łagodny (niezłośliwy)

Nowotwór łagodny niezłośliwy (łac. neoplasma benignum) utworzony jest z tkanek zróżnicowanych i dojrzałych a obraz mikroskopowy jest podobny do tkanki z której powstał. Jest dobrze ograniczony, często otorbiony, rośnie powoli, rozprężająco uciskając sąsiadujące tkanki. Komórki nowotworu niezłośliwego nie mają zdolności wnikania do naczyń, dlatego wzrost takiego nowotworu jest zawsze ograniczony do miejsca powstania a w jego przebiegu nigdy nie powstają przerzuty. Usunięcie chirurgiczne guza z niewielkim marginesem otaczającej tkanki a w przypadku wyraźnie otorbionych guzów nawet jego wyłuszczenie prowadzi do całkowitego usunięcia tkanki nowotworowej i wyleczenia chorego. Nowotwory łagodne najczęściej nie stanowią problemu klinicznego, które występują dopiero wówczas, gdy nowotwór niezłośliwy jest jednocześnie stanem przedrakowym (np. polipowatość rodzinna), występuje w narządach ważnych dla życia (np. w centralnym układzie nerwowym, rdzeniu kręgowym, sercu), wydziela hormony, powoduje krwawienia, doprowadza do zamknięciem światła naczynia, uciska nerw.

Nowotwór półzłośliwy

Nowotwór półzłośliwy (łac. neoplasma semimalignum) jest nowotworem o miejscowej złośliwości i charakteryzuje się dużą masą tkankową uciskającą otoczenie, zdolnością naciekania i niszczenia otoczenia i zdolnością wszczepiania. Zasadniczo nie dają przerzutów, ale dają nawroty po zabiegach operacyjnych, nawet uznawanych za radykalne. Dlatego też, nowotwory półzłośliwe wymagają starannego podejścia chirurgicznego z uwzględnieniem szerokich granic wycięcia. Obraz mikroskopowy może być typowy dla nowotworu złośliwego.

Nowotwór złośliwy

Nowotwór złośliwy (łac. neoplasma malignum) charakteryzuje się dużym stopniem zaburzeń zróżnicowania, dojrzewania i budowy tkankowej oraz komórkowej. Nie posiada torebki, rośnie szybko, nacieka i niszczy zaatakowane tkanki. Cechą charakterystyczną komórek nowotworów złośliwych jest ich zdolność wnikania do szczelin tkankowych oraz do światła drobnych naczyń limfatycznych i krwionośnych co sprzyja rozsiewowi komórek nowotworowych daleko poza główna masę guza. Rozsiane komórki zagnieżdżając się w odległych narządach lub tkankach, mnożą się i tworzą nowe guzy nowotworowe zwane przerzutami (metastasis). Komórki nowotworów złośliwych szerzą się również drogą płynu mózgowo-rdzeniowego a także wszczepiają się do błon surowiczych. Po chirurgicznym zwłaszcza niezbyt rozległym usunięciu guza złośliwego utkanie nowotworowe stosunkowo często odrasta w obrębie blizny pooperacyjnej lub w jej otoczeni co określa się nawrotem lub wznową (recidiva). Nawrót następuje wówczas, gdy w czasie operacji nie udało się usunąć całego nowotworu i pozostawiono komórki nowotworowe.

Uwaga

- nie każdy nowotwór jest nowotworem złośliwym
- nie każdy nowotwór złośliwy jest rakiem
- każdy rak jest nowotworem złośliwym

Podział histologiczny

Nowotwory można również dzielić wg ich postaci histopatologicznej. Najczęstszymi nowotworami są raki (ponad 90%) czyli nowotwory złośliwe wywodzące się z tkanki nabłonkowej. Pozostałe nowotwory złośliwe to mięsaki, wywodzące się z odmiennych tkanek niż nabłonkowa oraz inne choroby nowotworowe.

Oglądnijcie ze zrozumieniem.

Linki:
CZ1-
Kod:
Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować

CZ2-
Kod:

CZ3-
Kod:

CZ4-
Kod:

CZ5-
Kod:

W Części Piątej Spotkanie DR. Ashkara z Polakami i Belgijską nosicielką raka. Wypowiadają się na temat tej metody. Warto Zobaczyć!
CZ6-
Kod:

Książka DR. Ashkara-60stron
PDF-
Kod:

TXT-
Kod:

To Wszystko; ) Byle by wam Służyło ; D
Pozdrawiam ;)

Nie boj sie ! Ratuj !

Użytkownik
Justyna
Ranga: Admin DD2

Informacje
Niepowiem7

Nick w Grze:
Justyna

Ostrzeżeń:
 4/70/100
 #  Wysłany: 2011-10-23, 02:09   Odp: Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

Przeglądałam masę materiałów na temat raka itp (ze względu na to że chcę być ratownikiem medycznym) i mam różne a nawet odmienne zdanie na ten temat :P
Dla każdego jest to indywidualna sprawa, ale myślę,że wiele osób powinny mieć jakieś pojęcie na ten temat gdyż ta choroba może dotyczyć każdego ...

Użytkownik
Santos.
Ranga: Świeżak

Informacje
Santos1878

Nick w Grze:
Santos.

Ostrzeżeń:
 20/70/100
 #  Wysłany: 2011-10-23, 08:37   Odp: Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

bożę Diamond myślałem że głupszy być nie możesz :(

co do raka, to na coś trzeba umrzeć :) mam 18 lat jeszcze mnie to nie czeka ^^

Użytkownik
bartek15krk
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje
nie posiadam

Nick w Grze:
[JRG]DiAm0nD[1KrK]

Ostrzeżeń:
 36/70/100
 #  Wysłany: 2011-10-23, 09:14   Odp: Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

Justyna, każdy z nas ma w sobie ukryte komórki Rakowe ; p Co prawda nikt w to nie wierzy;)

PS.
Justyna po co Ci wiedza rozszerzona o Raku ? ; p nie musisz wszystkiego wiedzieć by zostać ratownikiem medycznym ; D

A i ten, masz podobne zainteresowania ; D Ja idę na Strażaka, zobaczymy...jak nie wyjdzie to idę na kierowcę Karetki ; D
Pozdrawiam ; D

Nie boj sie ! Ratuj !

Użytkownik
Justyna
Ranga: Admin DD2

Informacje
Niepowiem7

Nick w Grze:
Justyna

Ostrzeżeń:
 4/70/100
 #  Wysłany: 2011-10-23, 10:39   Odp: Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

a kto powiedział że na tym zakończe:D

Użytkownik
tygrys
Ranga: Przyjaciel

Informacje
tygry5

Nick w Grze:
t.

#  Wysłany: 2011-10-23, 11:31   Odp: Jak Walczyć z Rakiem Prawie za Darmo!

Wprawdzie mam 14 lat, a raka można (z tego co słyszałem) ''zdobyć'' od 21 roku życia. Jeszcze mi trochę czasu zostało.. Poczytałem trochę tego co napisałeś Djamondku :* i dobrze, że już coś wiem o raku. A no i mamy podobne zainteresowania. Strażak, ratownik i ja chcę być policjantem (prewencja, albo gdzieś dalej wydział zabójstw) :)
ASUS EAH3450 1GB
Słaaabo ;]

Odpowiedz do tematu