Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Forumowy Offtop » Offtopic » Informatyka/Komputery » HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić

Tagi tematu: by co dv6000 hp mozna pavilion wymienic

HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić
Autor Wiadomość
Użytkownik
tygrys
Ranga: Przyjaciel

Informacje
Steam::
tygry5

Nick w Grze:
t.

#  Wysłany: 2011-06-12, 20:40   HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić

Witam. Mam pytanie do Was, bo wiem, że wiecie dużo o komputerach, a bardziej dokładnie laptopach. Mam problem, mój komputer został zakupiony w 2007 roku jest to HP Pavilion dv600, czytałem na google, że jest to lipny sprzęt do pracy z grami. Ostatnio wymieniłem pamięć RAM, tzn. dokupiłem kostkę 1GB i mam teraz 1,5 gb ram, karta grafiki no nie jest zła, ale nie jest też za dobra GeForce 6150 Go 128MB. Procesor AMD Turion 64x2 mobile Technology TL-50 1,61 GHZ i teraz sedno ! Czy dało by się wymienić coś z tego np. karte graficzną ? Jestem cienki w te klocki i dla tego pytam się Was tutaj, ogólnie chcę by komputer był szybszy, wydajniejszy i żeby się nie grzał za szybko... Czekam na Wasze odpowiedzi...

Pozdrawiam.

Użytkownik
skorupiak

Informacje
SKORUPIAK78

Nick w Grze:
skorupiak78

#  Wysłany: 2011-06-13, 05:13   Odp: HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić

Grafiki jak na moj gust nie wymienisz bo 90% laptopow ma ja na plycie glownej. Procesor w sumie bys mogl wymienic ale po co? ja co bym zrobil to dolozyl mu pamieci i szkoda ze nie kupiles od razu 2 GB zamiast 1GB. Chyba ze w tym lapku masz zewnetrzna karte to by mozna bylo cos pokombinowac. W laptopie za dyuzego pola manewru nie masz. Po 1 sprawdz czy grafike masz na plucie gł czy zewnetrzna dopiero pozniej cos wymieniaj :D

Użytkownik
sirkiks01
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje

Ostrzeżeń:
 30/70/100
 #  Wysłany: 2011-06-13, 09:31   Odp: HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić

Jak zaczniesz tak inwestowac, a to plyta glowa a to cos to sam zauwazysz, ze lepiej poczekac i uzbierac kase na nowego lapa ^^

Pzdr,
kiks

Skorupiak to pala.

Użytkownik
tygrys

Informacje
tygry5

Nick w Grze:
t.

#  Wysłany: 2011-06-13, 11:27   Odp: HP Pavilion dv6000 - co można by wymienić

Skorupiak, z tego co słyszałem o moim lapku, to on maksymalną pojemnośc RAM'u uniesie 2GB, a tak jakbym dokupił kostkę od razu 2gb to miałby 2,5GB i nie wiem czy mój komputer uniósł by taki ciężar ^^. Myślę kiks, że masz rację z tym uzbieraniem porządnej sumy i kupienie nowego lapka, ale tu to bardziej chciałbym PC'ta kupić, gdyż już nie raz zawiodłem się na moim sprzęcie. Kolega, jak zobaczył mój sprzęt, powiedział, że na 90% karta graf. jest wlutowana w płytę główną. Dobra chłopaki chciałem się tylko poradzić Was ;]. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam. P.S. Dzięki za zainteresowanie się tym tematem.
ASUS EAH3450 1GB
Słaaabo ;]

Odpowiedz do tematu