Ogłoszenie 
el cassico, gran derbi, real madryt, fc barcelona, pojedynek

Forum Ogólnotematyczne - Serwery Counter Strike 1.6 Strona Główna
    » Organizacja Forum » Sprawy dot. Forum » Forum + Serwery

Tagi tematu: forum serwery

Zamknięty przez: ghosthanys
2011-05-18, 09:33
Forum + Serwery
Autor Wiadomość
Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'

Informacje
Steam::
adas1669

Nick w Grze:
inia<3

Wygrane:
1

Przegrane:
1

#  Wysłany: 2011-04-19, 20:30   Forum + Serwery

Porozmawiajmy o forum i jego największym problemie...
Na wstępie zaznaczę że żaden z opiekunów się nie wywiązuje z pracy, jedynie moderatorzy coś ogarniają.
Forum... kompletnie zaniedbane, istna samowolka, Anarchia.. każdy narzeka ze burdel jest a tak naprawdę każdy to robi.
Co do sytuacji serwerów od tego zatrudniłem opiekunów by dawali cynk co do serwera, ale do tej pory nikt tego ni uczynił po za ciurkiem.
Ostatnio tylko ku waszemu zdziwieniu Milok coś próbuje ruszyć temat i to zeby forum żyło.
Zastanówmy się poważnie teraz czy jest sens nadal utrzymywać to? Szczerze mówiąc ja osobiście nie widzę sensu. Nie mam ochoty ciągle się oszukiwać że jutro będzie lepiej i słuchać postów w których się mobilizujecie a po których nic nie robi się. Pewne osoby się wypaliły wraz z dostaniem pewnych rang.
Odpowiedzcie tutaj, czy kręcimy dalej to czy po prostu zamykamy to?
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.

Użytkownik
kabanos.
Ranga: Przyjaciel

Informacje
fanmu

Ostrzeżeń:
 20/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-19, 20:46   Odp: Forum + Serwery

na serwerze ludzie chca grac wiec nie ma co zamykac tego wszystkiego, jest paru hajtów ktorzy kochaja uszatka i zeby nawet dla nich warto trzymac to dalej. Co do tego jak rozkrecic forum nie mam kompletnie pomysłu ogolnie ostatnio czasu coraz mniej spowodu studiow - co akurat widac w mojej pracy.

Użytkownik
Kaziu:)

Informacje
kaziu541

Nick w Grze:
Piwo, wino, cappuccino.

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-19, 21:07   Odp: Forum + Serwery

-Moim zdaniem nie ma co zamykać tego interesu, ze względu na ludzi którzy tutaj grają i chcą grać.Jak wszyscy wiemy, dużo osób ma problemy z pingami i wgl, więc myślę że zmiana hostingu która ma nastąpić niebawem, będzie zastrzykiem frekwencji na serwerach a co za tym idzie i forum.Bardzo dużo ludzików, którzy brali aktywny udział w życiu CSN, zapowiada powrót po zmianie i na pewno ich comeback będzie pozytywną rzeczą.Na serwerach ludzi przybywa, jak wiecie bf2 miał kryzys i to dość poważny z frekwencją na serwerze, ale z dnia na dzień sytuacja sie poprawia i przybywają nowi gracze i co ważne nie tylko z Polski.
-Co do Opiekunów, to nie znam dokładnej sytuacji co do FFa bo tam nie przesiaduje.Co do Bf2 i mojej roli Opiekuna, nie to żebym sie tłumaczył, ale wszystkie sprawy załatwiam ze Skorupiakiem na PW bądż Steam.Sam Nemor wiesz że jako Opiekunowie mieliśmy załatwiać sprawy na priv.
-A co do forum,Po prostu są nie domówienia i nie dociągnięcia w regulaminie i przez to są ścięcia między ludżmi.Moim zdaniem dopisanie kilku punktów do regulaminu i zatwierdzenie ich przez Twoją osobę załatwi sprawę.

Tyle ode mnie:)Jak coś sobie przypomnę to dopiszę :)

Użytkownik
Budyniasty
Ranga: Admin DD2

Informacje
budys00

Nick w Grze:
Budys

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-19, 21:11   Odp: Forum + Serwery

ja ci zamkne biznes zaraz to ci armia zoskow nie pomoze. Pewnie ze prowadzimy to dalej :D

Użytkownik
Justyna

Informacje
Niepowiem7

Nick w Grze:
Justyna

Ostrzeżeń:
 4/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-20, 10:47   Odp: Forum + Serwery

Już moi ludzie z Ukrainy Cb szukaja;d

Użytkownik
siulamy siulamy
Ranga: Troll

Informacje

Ostrzeżeń:
 66/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-20, 12:56   Odp: Forum + Serwery

Jak już się tak wszyscy pytamy, to ja mam pytanie. Kiedy można spodziewać się zmiany hostingu?(konkret tydzień, 2-3 dni, 2 tygodnie)

Edit
@down Ja nie widzę osób które się nadają na to stanowisko i w dodatku mają jeszcze jakieś pomysły.

Tu połowa to albo nolify którym się nic nie chce, albo mają głęboko wyj.... Patrząc na podforum ekstraklasa. Nie wierze, że nikt nie ma nic do powiedzenia o meczach jakie były, lub jakie będą hot kolejki. Czy nawet komentarz do absurdalnych kar PZPN czy Komisji Ligi.

Jeśli coś chcemy od CSN to zacznijmy od siebie.
Ostatnio zmieniony przez siulamy siulamy 2011-04-20, 16:40, w całości zmieniany 1 raz  

Użytkownik
milok

Informacje
Nick w Grze:
MusicMan

Ostrzeżeń:
 20/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-20, 14:00   Odp: Forum + Serwery

budyn, justyna.. ja rozumiem ze humor humorem ale... troszke powagi by nie zaszkodziło..

Tomaszu, na gg rozmawialismy juz wiele razy, ale napisze to tez publicznie - nie jest to tajemnicą, że nieważne kto, bez nadzoru z gory, funkcjonowac poprawnie nie będzie. Tyczy się to kazdego, od usera po H@. Ty, jako że jestes szefem ogołu, nie masz nadzoru, co normalne, wiec czasami roznych rzeczy nie dopilnujesz. Ja rozumiem, kazdy ma życie prywatne. Ty także, lecz co juz pisałem wiele razy, moim zdaniem potrzeba jeszcze 1-2 H@ ktorzy wniosą nowe pomysły - nowe zycie na forum jak i serwery. Sam wiesz doskonale, ze są takie osoby ktore się na to stanowisko nadają. Zamykanie, tego na co poswięciles kupe czasu, czegos co tak naprawdę jest jakąś częścią Ciebie jest bezsensu...We wszystkim, w życiu, w związkach, czy w pracy bywają trudne chwile.. Ale nie wolno się poddawac! Jak juz ktos napisał, jest wiele osob dla ktorych CSN jest czyms ważnym. Nie ukrywam że jestem jedną z nich.

Co do twojej wypowiedzi, nie zgadzam się z jedną rzecza.. Moze czegos nie wiem, ale jak dla mnie pomyliles ciurka z veronem - to On chciał cos zmienic... Choc, niektorym jego pomysły się mogly nie podoba, to ważne, że chcil zrobic cokolwiek. Dalej, jesli chodzi o Moderatorów, ogarniają forum - pilnują, porządkują ale według mnie, za mało wnoszą "Swoich pieciu groszy" do zycia CSN. I nie ma w tym zadnej jej winy.. Po prostu nie mają komu, ani gdzie tych "groszy" wrzucic...

Tak więc podsumowując, konczenie z CSN było by, moim zdaniem wielki błędem. Trzeba pokonac trudne momenty. Są osoby, ktore chcą ten zły czas pomoc Ci pokonać, tylko musisz się do nich zwrocic o pomoc, oraz ich wysłuchac:)

Pzdr.
milok

Użytkownik
Songo Ku :)
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje
Nick w Grze:
Songo Ku:*troche sÂłoĂąca:*

Ostrzeżeń:
 10/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-20, 21:02   Odp: Forum + Serwery

Jeżeli mogę to nutką wstępu dodam, że serwer FFA stoi bardzo wysoką pod względem frekwencji jak i atmosfery. Kiedy wchodzę na FFA widzę wyraźnie" jesteśmy 3 lata z Wami" i sobie myślę, przez te 3 lata tyle kłótni, śmiechu , zabawy i nieporozumień , aby można było napisać te zdanie publicznie. Dlaczego mamy się poddawać i czy forum wygląda naprawdę tak źle ? Moim zdaniem nie, prace administracji są prowadzone dobrze w miarę możliwości , admini także pracują jak mogą na serwerze. Mówicie wszyscy, że ludzie grają , jest ich wielu co kocha csnemore, piszecie , ze wielu się z nim związało , macie racje , bo tutaj wytworzyło się coś nietypowego, niespotykanego odkąd tu jestem. Pierwszy raz siec csnemore stała się jednością , symbolem nie zabijania wirtualnego, tylko zabawy, rozrywki, rozmowy i wspólnego śmiechu. Wchodzą tu osoby już nie tylko po to , aby gapić się w ekran i nic nie mówić, tylko otwarte , ożywione szukające tematu do podjęcia rozmowy. Gra stała się przykładem zachowań jak powinniśmy realizować w życiu codziennym, panuje więcej kultury , ludzie tak się nie obrażają i widoczna jest serdeczność , której nie ma nigdzie indziej. Dlaczego mielibyśmy to niszczyć ?

Problemem nie są punkty , których nie ma a powinny być , gdyż ludzie się kłócą, Pytacie gdzie jest ożywienie forum ? Musicie najpierw odpowiedzieć sobie na pytanie ilu ludzi chociaż zajrzy tutaj z zarejestrowanych oprócz adminów i administracji, ile odpisze na wątpliwości założyciela ? Wielu adminów deklaruje podczas podania, "nadrobię forum" , inni piszą, ze czytają, ale nie wypowiadają się. Przepraszam ,ale to tak jak bym jechał, ale nie wiedział gdzie, jadł ,ale nie wiem co.

Sami widzicie , co jest powodem brakiem ożywienia, jak jeszcze ktoś się nie domyślił to po-prostu ludzie. Widze wielu adminów i moderatorów na serwerze , bardzo długo czasem , ale jak posty i zapytania na BF2 są, tak dalej tam leżą nie zweryfikowane. Nie oczerniam administracji, gdyż wiem , że jest tak niekiedy , że nie ma się czasu i chęci, ale wiem , gdyż ich znam , że zajmą się tym po przeczytaniu moich wypocin. Czas pokazał , że aby ożywić gospodarkę Polski czy Plac Świętego Piotra w Rzymie podczas przemowy Jana Pawła 2 potrzebna była młodzież, która jest porywcza, szybko działająca i broniąca pewnych zasad. Podałem ten przykład , aby ukazać zależność, bo założę się że jeśli 10 osób złożyłoby podanie o admina FFA czy BF2 lub slota tylko z 2 osoby by dostały a nawet 1. Takich progów nie ma na medycynie nawet , żartobliwie chcę stwierdzić. Jak chcecie ożywić skoro nie dajecie szans ? Rok za rokiem mija , starsza kadra się starzeje , co raz mniej czasu na grę, którą zastępuje praca , miłość, dzieci. Takich ludzi jest tu co raz więcej i chyba nie chcemy powtórzyć sytuacji gdzie rezygnacje złożyło kilkanaście adminów ( 21 chyba) tak nagle i bez wytłumaczenia. Dlaczego dążono do szybkiego porozumienia i ułagodzenia? To proste , bo kto inny by nadzorował serwery ? No właśnie , nikt. Moim mottem jest " dajemy szanse młodym" zmniejszając trochę wymagania na rożne stanowiska i dać szanse im się wykazać.

Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane. My nie róbmy tego tu..

To tylko moje zdanie, nic więcej.

Pozdrawiam

Użytkownik
Dolot 777
Ranga: Rośnie w siłę

Informacje
Nick w Grze:
Do[L]oT # CsNemore <3

Ostrzeżeń:
 696/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-21, 08:53   Odp: Forum + Serwery

Nie ma sensu tego zamykać ... podejrzewam że jak by był koniec CSN połowa ludzi przestała by grać w cs-a ... m. in. JA. Za bardzo sie z sb związaliśmy, tak jakby rodzina ... i co ? teraz iść na inną sieć i poznawać innych wiedząc że i tak nie bd tak dobrze jak tutaj ? Jak Kaziu napisał dużo osób czeka na zmianę hostingu bo było to reklamowane miesiąc temu a nie ma żadnych działań... chyba trzeba coś w końcu z tym zrobić. Wielu ludzi pisząc posty nie otrzymują odpowiedzi albo temat stoi bez bardziej konkretnych odpowiedzi miesiącami ... co do BF2 ... są prośby o nowe mapy (tzn mapy zostały dodane i chwała h@ :) ) jest prośba o /roundsound .. niby nutki są gotowe ale nie ma kto je dodać bo niby miały być dodane po zmianie hostingu. Np. prośba o dodanie pluginu ... nie ma żadnej debaty co do dodania jest tylko albo JESTEM ZA DODANIEM albo NIE. Cierpliwie czekamy na decyzję i trzeba wierzyć że wszystko bd dobrze :) Trzeba wziąć się w garść i patrzeć z radością jak się rozwija sieć tzn jak powraca dobra sieć serwerów.
Tyle ode mnie :) )

Użytkownik
Bodex

Informacje
swojak1414

Nick w Grze:
Bodex

Ostrzeżeń:
 20/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-21, 13:40   Odp: Forum + Serwery

Ja powiem tyle. Braciak wiesz, ze to nie jest to samo co kiedys. Ale to co napisal Songo jest swieta racja. Spojrzmy realnie. Kazdy z nas starych bywalcow, bardziej zaangazowany jest we wlasne zycie prywatne. I ma racje. Ja podczas tego 4 miesiecznego urlopu zrozumialem czym dla mnie jest gra CS i siec CsN.
Uwielbiam ten serwer i ludzi ktorzy na nim graja. Was wszystkich(bez slodzenia:D)... Zrozumialem ze gra na Uszatku jest super odpoczynkiem i mozliwoscia posmiania sie ze znajomymi ktorych nie znam a bardzo lubie. Ale zycie prywatne jest najwazniejsze. Tak wiec warto dac szanse mlodym, rozgarnietym i wesolym gracza, ktorzy pod okiem starych adminow/opiekunow beda sie szkolic. Niech panuje jakas kolejnosc ale bez skreslania starych wyzeraczy. Niech starzy dziela sie swoim doswiadczeniem.

Teraz maly offtop na temat regulaminu(prosze bez warnow:D): Wg mnie regulamin rzecz swieta. Jednak podczas urlopu doszlem do wniosku ze ma pare uchybien. Np. reklamy serwera, ktore pograzaja adminow. Napewno maja dobry wplyw na renome CsN ale nie kazdy admin/user potrafi(lubi) bawic sie w takie rzeczy.
Ja jestem za reklama we wszelaki sposob ale niech to robia osoby, ktre chca/potrafia/maja czas i checi na robienie tego. Wiadomo starosc nie radosc jednak posada admina ma swoje obowiazki. Niech nia bedzie praca na serwerze i udzielanie sie w sprawach bardzo waznych na forum.

Tak wiec Tomaszu Ty niedobry wybij sobie z glowy likwidacje CsNemore!!!
Moze Tobie tez przydala by sie osoba, ktora pod Twoja absencje bylaby gotowa podejmowac decyzje.
Pozdrawiam bodex

Użytkownik
Czarny.
Ranga: Mały troll

Informacje
Nick w Grze:
Czarny

Ostrzeżeń:
 25/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-21, 14:13   Odp: Forum + Serwery

No dobra trzeba dać młodym graczom szansę tylko zauważcie, że na forum bardzo mało przybywa nowych graczy którzy mogli by dostać tą szansę. Trzeba skupić się na ściąganiu ludzi z serwera na forum.

Użytkownik
GoOfie
Ranga: Zaczyna Ogarniać

Informacje

#  Wysłany: 2011-04-21, 14:53   Odp: Forum + Serwery

Proponuję jeszcze większą reklame i zapraszanie na forum - jeżeli raz na jakiś czas klikniemy Binda nic się nikomu nie stanie prawda?

Użytkownik
vrm
Ranga: Świeżak

Informacje
gpower69

Nick w Grze:
cohen.

Ostrzeżeń:
 40/70/100
 #  Wysłany: 2011-04-21, 15:37   Odp: Forum + Serwery

kazdy napisal od siebie cos sensownego, ale wszyscy maja racje. ze csnemore nie moze zniknac i ja rowniez sie do tego przychylam :)

Użytkownik
ghosthanys
Ranga: 'Mosh'

Informacje
ghosthanys

Nick w Grze:
ghosthanys

#  Wysłany: 2011-04-21, 15:59   Odp: Forum + Serwery

Do ścisłości ja również jestem za kręceniem tego interesu
co myślę o tym ,już napisałem tam gdzie powinienem ,
więc nie muszę się lansować :)

Użytkownik
Bl0goSlawieMajk
Ranga: Świeżak

Informacje

#  Wysłany: 2011-04-21, 17:17   Odp: Forum + Serwery

Posluchajcie . Ja mam taki maly pomysl .!
Niech zarząd przyzna ogarnietym ludziom rangi do ogarniania ...
Wtedy moze bedzie czysto na forum . I niech siec cs nemore nie bedzie zamknieta . Tylko trzeba sie starac !! !!!!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi