|
Drodzy administratorzy CsN i Gracze |
| Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
enson
Ranga: Świeżak
Informacje
Steam::  | sebo2603 |
Nick w Grze: enson
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 13:02 Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| w ubiegłym roku był turniej na CsN, lecz została odwołany nie wiem z jakiego powodu, gracze CsN jak i administratorzy napewno byli by chętni wziąźć udział w takim trunieju. Tylko pytanie pada do wszystkich adminow czy jest opcja zorganizowac takie rozgrywki, Turniej odbywal by sie wedlug systemu 5on5 MR15, jak dla mnie jest to dobry pomysł czekam na wasze odpowiedzi. Co do nagród, moze jakies wpisowe od kazdej druzyny? |
|
|
|
 |
Użytkownik
Nivu
Informacje
Nick w Grze: Nivu
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 14:05 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
Taki turniej to świetna propozycja , zgadzam się z kolegą wyżej. Jestem za turniejem i chętnie bym pograł .
Można zrobić wpisowe 5 zł od gracza z drużyny , czy co tam chcecie |
|
|
|
 |
Użytkownik
Justyna
Ranga: Admin DD2
Informacje
Steam::  | Niepowiem7 |
Nick w Grze: Justyna
#
Wysłany: 2012-02-13, 14:45 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
jak najbardziej na tak...Zrobić osobny temat zebrać ludzi podzielić na w miarę wyrównane składy i coś działać |
|
 |
Użytkownik
virus świrus
Informacje
Steam::  | asdafarian |
Nick w Grze: v.
#
Wysłany: 2012-02-13, 15:01 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
Jeżeli ma byc wpisowe od osoby to zapewne nikt by sie nie zgodzil by losowo byc przydzielanym do jakiejs druzyny. A nawet jest to pewne.
Watpie tez zeby ludzie wplacali kase 'w ciemno', bo nie maja zapewnienia ze organizacja bedzie na tyle dobra, by turniej sie odbyl. Dlatego mozna zorganizowac pierwszy mecz/mini lige 4fun, a o nagrodach pomysli sie przy nastepnych 'edycjach'.
Dlatego tez najpierw mozna zrobic wpisy wsrod ludzi majacych cos wspolnego z siecia CSN.pl (graczy Uszatkow i ich znajomych), a dopiero pozniej myslec o nagrodach i powazniejszym turnieju (Wiadomo, ze roznie z tym u nas w przeszlosci bywalo).
Z serwerem mysle ze nie byloby problemu, poniewaz FFA i BF2 sa czesto puste, wiec zamkniecie serwera i udostepnienie go dla ligi w ciagu kilku wieczorow nie zaszkodziloby ich reputacji.
Pomysl dobry i na pewno bedzie duzo chetnych, tylko sa 2 pytania... Kto sie tym zajmie (Potrzebe kilka osob d organizacji i pilnowania porzadku)? I czy bedzie zgoda Administracji na cos takiego? |
|
 |
Użytkownik
enson
Informacje
Steam::  | sebo2603 |
Nick w Grze: enson
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 15:55 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| mysle ze jest duzo administratorow chetnych zajac sie tym turniejem, co do pieniazkow tak jak kolega u gory, zagramy 4fun, gdy bedzie jakis sponsor tak jak rok temu Hostvision.pl wtedy bedzie mozna myslec cos o nagrodach, prosilbym o utworzenie tematu Turniej 5on5 zobaczymy czy jest sens, ilu jest chetnych, PEACE |
|
|
 |
Użytkownik
milok
Informacje
Nick w Grze: MusicMan
#
Wysłany: 2012-02-13, 16:00 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| jedna sprawa - potrzebni są ludzie. Sponsora załatwic zawsze sie da, ale co z tego, jak w zeszłym roku tylko 2 osoby w sumie pomagały przy lidze. Moim zdaniem, jedynym słusznym pomysłem było by zorganizowanie turnieju gracze vs admini. Na kazda inna lige, trzeba lepszy serwer niz te nasz ezbitowe (z tym tez były problemy). |
|
|
|
 |
Użytkownik
Maverik
Informacje
Nick w Grze: .MaVeRiK.
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 17:32 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
Ja jak najbardziej na tak Myślałem, żeby poruszyć ten temat i cieszę się, że ktoś to zrobił. Można stworzyć o tym temat i ustalić jakieś wstępne zasady, gdzie każdy ewentualnie by mógł napisać swoje uwagi co do tego.
Dobrze by było zacząć od 4funa, wtedy chętnych byłoby sporo. Spróbować na pewno warto. |
|
|
|
 |
Użytkownik
spierniczak
Ranga: Admin FFA
Informacje
Steam::  | spierniczak |
Nick w Grze: spierdolinka spierniczak
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 19:55 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| Moim zdaniem skoro jak na razie jest mało adminów proponuję zorganizować turniej 5n5 gdzie będzie można zgłaszać swoje teamy. W zależności od liczby zgłoszonych teamów zrobi się grupę lub od razu fazę pucharową. Ja się mogę tym zająć, potrzebuję aby serwera (najlepiej 1k fps). A edycje będzie można powtarzać co miesiąc, dwa, ale to już będzie zależało od zainteresowania. |
|
 |
Użytkownik
nemore
Ranga: 'Mosh'
Informacje
Steam::  | adas1669 |
Nick w Grze: inia<3
Wygrane: 1
Przegrane: 1
#
Wysłany: 2012-02-13, 20:24 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
Na podstawie wszystkich wypowiedzi widział bym to w ten sposób:
Nivu..: dobra propozyja i popieram ja, teraz kwestia tego jak mialo by to wygladac...
(wesprę się wypowiedzią Virusa)
| Cytat: | | Dlatego tez najpierw mozna zrobic wpisy wsrod ludzi majacych cos wspolnego z siecia CSN.pl (graczy Uszatkow i ich znajomych), a dopiero pozniej myslec o nagrodach i powazniejszym turnieju (Wiadomo, ze roznie z tym u nas w przeszlosci bywalo). |
Tak chcialbym zacząć pierwszy sezon ligi, owszem do tych teamow posciagać ludzi spoza sieci.
Grupy/Fazy by bylo by było zależne od zgłoszonej liczby drużyn no chyba ze odrzu przyjęlibyśmy że turniej zaczyna sie od momentu gdy bedzie wpisana 10/12 drużyna.
Nagrody? Hmm... sądzę że slot/admin to beznadziejna sprawa wrec nawet nie zachęcająca.. postawiłbym 1 sezon na satysfakje a drugi sezon już z nagrodami rzeczowy o ile 1 sezon wypali i będzie on rozegrany bez problemowo i będzie odpowiednio nagłaśniany i reklamowany ( to jest mój warunek )
Serwer? w chwili obecnej stoje otworem i BFA jestem w stanie oddać na potrzeby Ligi. |
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym. |
|
|
|
 |
Użytkownik
milok
Informacje
Nick w Grze: MusicMan
#
Wysłany: 2012-02-13, 20:43 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| przypomnij sobie litwinku, co było mowione przez graczy o serwerze w zeszłym roku:) A pozniej napisz koncowke swojej wiadomosci jeszcze raz:) |
|
|
|
 |
Użytkownik
Maverik
Informacje
Nick w Grze: .MaVeRiK.
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 22:02 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| Czyli nemore z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że chcesz, żeby od razu sie zapisywały gotowe "piątki" do turnieju, niż pojedynczy gracze. To teraz starczy zadecydować, które rozwiązanie bardziej zachęci ludzi do gry i przywoła więcej zgłoszeń. |
|
 |
Użytkownik
spierniczak
Ranga: Admin FFA
Informacje
Steam::  | spierniczak |
Nick w Grze: spierdolinka spierniczak
|
#
Wysłany: 2012-02-13, 22:46 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| Oczywiście że gotowe piątki. Na początku można spróbować zagrać w trybie drabinek bo3 mr15. |
|
 |
Użytkownik
kornik_87
Ranga: Zaczyna Ogarniać
Informacje
Nick w Grze: K0rn!K
|
#
Wysłany: 2012-02-15, 14:26 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
| też myśle , że lepiej zgłaszać gotowe piątki i np zgłosi się te 10 ekip to można by zamiast turnieju utworzyć lige każdy z każdym |
|
 |
Użytkownik
virus świrus
Informacje
Steam::  | asdafarian |
Nick w Grze: v.
#
Wysłany: 2012-02-15, 14:45 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
10 druzyn i liga kazdy z kazdym? Teamy mialyby do rozegrania po 9 meczy co by dawalo 45 meczy w calym sezonie.
Wydaje mi sie ze jak na pierwsza edycje to 'troche' przy duzo.
Jezeli robic lige to max. 5 zespolow, co by dawalo 10 meczy w calym sezonie. (Lub 6 zespolow - 15 meczy w calym sezonie).
Pierwsza edycja ma byc 4fun wiec nie potrzeba duzej ilosci teamow i niewiadomo ile meczy. |
|
 |
Użytkownik
kornik_87
Ranga: Zaczyna Ogarniać
Informacje
Nick w Grze: K0rn!K
|
#
Wysłany: 2012-02-15, 14:50 Odp: Drodzy administratorzy CsN i Gracze
|
|
|
to zależy ile by sie zgłosiło tylko taki przykład dałem 10 i np 1,2 mecze w tygodniu |
|
 |
|
|