#
Wysłany: 2011-07-31, 17:57 Brak obiektywnosci? Nietykalkosc?
Podanie dotyczy lamania regulaminu na serwerze, nie na forum dlatego pozwolilem sobie je nieco zmienic.
√Nick osoby na ktora sklada sie skarge: Bodex
√Temat w ktorym doszlo do zdarzenia:
Kod:
Aby móc zobaczyć Linki musisz się zarejestrować
√Dowody ukazujace blad/lamanie regulaminu przez uzytkownika forum:
1.
Kod:
Nie zlamalem zadnego z punktow zawartych w zasadach przy prosbie o UB, czyli wg regulaminu tego dzialu zakazu pisania kolejnego posta w swoim temacie nie mialem.
2. Jezeli jednak taki zakaz mialem i zostalem slusznie ukarany 10% warn, to prosze wytlumaczyc mi co wniosl do tematu post Bodexa? Na pewno nic wiecej niz moja odpowiedz (Podkreslam slowo - odpowiedz - bo gdybym nie mial na co odpowiadac, "offtop" by sie nie zrobil). Nie odwolal sie on do bana, ssow, zachowania na serwerze tylko do tego co napisalem w punkcie "Cos od siebie" (A co o tym punkcie mysle, widac w temacie ktory podalem wyzej). Zedytowal moj post, wiec pozniej rowniez to zrobilem i odpowiedzialem na niego. Kolejny raz napisal juz nowa wiadomosc, a gdy ja to zrobilem dostalem kare. On moze, ja nie?
3. Punkt 9. z Regulaminu Forum: "Każdy użytkownik, swój temat powinien konkretnie oraz przejrzyście opisać". Tak tez zrobilem. Konkretnie i dosc szczegolowo opisalem sytuacje, aby w razie potrzeby latwiej bylo wyciagnac konsekwencje z postepowania Admina - bo glownie taki jest cel skargi, poza uzyskaniem UB. Niestety Moderatorowi sie to nie spodobalo i zwykly uzytkownik juz musi sie podstosowac?
4. Punkt 10. z Regulaminu Forum: "Rozmowy nie dotyczące tematu, oraz prywatne, użytkownicy powinni załatwiać poprzez PW. Tworzenie off-topu będzie karane warnem". Dlaczego wiec Bodex nie napisal mi na PW wiadomosci, tylko ciagle odpisywal w temacie i go zasmiecal? Jezeli on pisal, to ja w swoim temacie w ktorym musze sie bronic, tymbardziej musze sie wypowiadac. Proste rozumowanie, prawda? Nie bede milczal, gdy ktos podaje swoje argumenty przeciwko mnie. Swoja strone przedstawic tez powinienem.
5. Temat dotyczacy bledu w Podaniu o UB/Skardze na Admina rozpatrzony pozytywnie:
Kod:
Wiec nie moja wina jest ze natknalem sie na blad, czy niedopatrzenie we wzorze. Ja sie tylko zastosowalem do wzoru, celowo regulaminu nie lamalem (O ile w ogole go zlamalem).
√Proponowane rozwiazanie problemu: Zdjecie mi warnow lub ukaranie tym samym osobe ktora "oskarzam".
#
Wysłany: 2011-07-31, 18:17 Odp: Brak obiektywnosci? Nietykalkosc?
W końcu się ktoś postawił, odważnie pokazał to co ja mówiłem.
Bodex z dniem wczorajszym zrezygnował z praw moderatora i jest traktowany jak zwykły użytkownik, cenna uwaga robienie offtopu = warn.
Cytat:
Wydaje mi sie ze rola Admina to nie tylko banowanie kazdego kogo uwaza sie za podejrzanego o oszustwo, ale tez sprawdzenie takiej osoby od razu na serwerze. Ciachajac foty na prawo i lewo majac nadzieje ze sprawa zakonczy sie na forum wydaje mi sie, ze jest zachowaniem co najmniej nieodpowiednim.
Popieram.
Ostrzeżenia dostałeś jak już hanys napisał, za niepotrzebną dyskusję co miał rację, powinieneś napisać podanie i odczekać.
Co do postu bodexa, lekka samowolka, warny się należą za post nic nie wnoszący do tematu.
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.
#
Wysłany: 2011-07-31, 18:38 Odp: Brak obiektywnosci? Nietykalkosc?
No wlasnie, Pan popiera moje slowa, a ja za nie zostalem najpierw skarcony, a potem ukarany za probe wyjasnienia czemu je napisalem.
Jeszcze mam propozycje, czy nie lepszym rozwiazaniem i dla mnie i dla Bodexa byloby uniewaznienie tego "offtopu"? Ktory na dobra sprawe z jego strony zostal wymuszony przez blad we wzorze podania, a u mnie przez wypowiedz Moderatora, ktora zostala wymuszona przez blad we wzorze podania.
Regulamin -> Wypowiedz Bodexa -> Wypowiedz moja. Przedstawiajac taka kolej rzeczy, ja bylem ostatnia winna osoba. Dlatego jezeli jeszcze moge, to prosilbym o usuniecie mi warnow oraz nie karanie Moderatora Bodexa. O ile istnieje taka mozliwosc.
#
Wysłany: 2011-07-31, 19:14 Odp: Brak obiektywnosci? Nietykalkosc?
Szczerze to mozecie jebac tyle warnow ile wam sie podoba.
Ja wiem ze nie zrobilem nic zlego. I tego bede sie trzymal. Powodzenia zycze bo sie przyda...
#
Wysłany: 2011-07-31, 21:20 Odp: Brak obiektywnosci? Nietykalkosc?
Kolejny zawodnik który unosił się dumą bo miał kolorek. Kolorek nie jest równomierny z nietykalnością. Temat zamykam + Warny za słownictwo dla Bodexa.
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.